Βουλγαρία: Βελτίωση της κατάστασης από τις πλημμύρες

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 10:06
A- A A+

Βελτίωση σημείωσε η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Βουλγαρίας, οι οποίες αντιμετώπιζαν έντονο πρόβλημα από τις πλημμύρες, μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Κρατικής Πολιτικής για Θεομηνίες και Ατυχήματα της χώρας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της Βουλγαρίας. Σοβαρότερη ήταν η κατάσταση στην περιοχή της Σόφιας όπου πλημμύρισαν σπίτια. Επίσης, τρία ορυχεία του ενεργειακού συγκροτήματος «Μαρίτσα Ίζτοκ», στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, κατακλύστηκαν από τα νερά και δεν λειτουργούν, ενώ το συγκρότημα κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός «Μαρίτσα Ίζτοκ 2» άρχισε την ομαλή λειτουργία του. Στον σταθμό λειτουργούν 5 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος συνολικής ισχύος 920 μεγαβάτ.

Κρίσιμη τέλος, ήταν η κατάσταση και στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο, στη ΝΔ Βουλγαρίας, καθώς και στις περιφέρειες Πάζαρτζικ και Στάρα Ζαγόρα στη Νότια Βουλγαρία. Ο ισχυρός άνεμος έκλεισε τα λιμάνια της Βάρνας και του Μπουργκάς.

Οι βουλγαρικές αρχές είχαν στείλει προειδοποίηση στην Τουρκία και την Ελλάδα, αφού οι υδατοφράχτες στον ¶ρδα έφτασαν στα όρια υπερχείλισης, ενώ ο ποταμός Μαρίτσα (Έβρος) πλημμύρισε προάστια και δρόμους στην πόλη Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή