Κατέθεσαν Κωνσταντινέας και Κούγιας στη δίκη για τους «στημένους» αγώνες

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 12:03
UPD:12:06
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας

A- A A+

Με την κατάθεση των Πέτρου Κωνσταντινέα και Αλέξη Κούγια συνεχίστηκε σήμερα (19/02) η δίκη των «28» για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και γι΄ αυτό κατέθεσε και σήμερα Τετάρτη, όπως και ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας.

Αρχικά, ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, αναφέρθηκε σε απειλητικά μηνύματα που του στάλθηκαν, αλλά και σε εκείνα προς τον Πέτρο Κωνσταντινέα, τονίζοντας με έμφαση: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή στα τόσα χρόνια που ασκώ το επάγγελμα. Κανείς δεν αποδοκίμασε από ΕΠΟ ή κάποια άλλη αρχή του ποδοσφαίρου. Θα πω, όμως αυτό: αν πιστεύει κάποιος ότι αυτό το δικαστήριο μπορεί να απειληθεί, είναι βαθιά νυχτωμένος».

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Κωνσταντινέας απάντησε στις ερωτήσεις των δικηγόρων περί πιέσεων που φέρεται να δέχτηκε προκειμένου να νικήσει ο Ολυμπιακός στη Ξάνθη. Είπε μεταξύ άλλων: «Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος, όταν με κάλεσε να παραιτηθώ, μετά τον αγώνα. Ο ίδιος εκείνη την εποχή, είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως, ήταν διαφορετικός. Ο κ. Σταθόπουλος πιεζόταν, ήθελε να με πιέσει εμένα για να νικήσει συγκεκριμένη ομάδα. Για ποιον μου το έλεγε για την Ξάνθη;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η κατάθεση του Αλέξη Κούγια, με την πρόεδρο του δικαστηρίου, Αριστέα Τσαμαδιά, να διακόπτει έξαλλη την ακρόαση με αφορμή τη συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της ΑΕΛ με κατηγορούμενους για ένα διαιτητή από την Κόρινθο. Ανέφερε μάλιστα: «Τα έχω δει όλα. Οι συνήγοροι να προσπαθούν να πείσουν τους μάρτυρες και ο μάρτυρας τους κατηγορούμενους».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις