ΛΑ.Ο.Σ: Εξυγίανση του Ασφαλιστικού δεν γίνεται με κλοπή καταβλημένων πόρων

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 13:18
A- A A+

«Η εξυγίανση του Ασφαλιστικού δεν θα γίνει με την κλοπή καταβλημένων πόρων από τους μεν για να πληρωθούν τα ελλείμματα των δε, ούτε με την μείωση των συντάξεων κατά 15-40% όπως θα γίνει με τις προτάσεις της Κυβέρνησης, εκ των άνω, με λογιστικές καθαρά προσεγγίσεις και χωρίς συναίνεση και αυτενέργεια των εργαζόμενων».

Αυτό υπογραμμίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή του για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, καλώντας τη να καταβάλει το 2% του ΑΕΠ για τα Ταμεία, να αξιοποιήσει την περιουσία τους και να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «κάνουν λάθος οι "μαθητευόμενοι μάγοι" της κυβέρνησης αν νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν λαϊκίζοντας το λαό με την ονομαζόμενη πρώτη ενοποίηση των κατ’ αυτούς "αριστοκρατικών ταμείων" (μηχανικών, Δικηγόρων, Τύπου, φαρμακοποιών κλπ)».

«Αντί να "βάζει χέρι" στις οικονομίες των εργαζομένων, ας τα παράσχει αυτά κι ας τους αφήσει να τα βρουν αυτοί μεταξύ τους, με ένα Ενιαίο Φορέα υπό την Διοίκηση τους. Τότε δεν θα χρειαστούν σχεδόν καθόλου (η πάντως ελάχιστες) μεταφορές πόρων από τους μεν στους δε» καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ..

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή