Συρία: Η Τουρκία άρχισε και πάλι κοινές περιπόλους με τη Ρωσία

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 15:38
UPD:15:40
REUTERS/KEMAL ASLAN
A- A A+

Η Τουρκία άρχισε και πάλι τις κοινές περιπόλους με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων, ανακοίνωσε η Μόσχα, την ώρα που η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ συνεχίζει να προκαλεί ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Οι δύο χώρες περιπολούν από κοινού από τον Οκτώβριο στο συριακό έδαφος κοντά στα τουρκικά σύνορα. Όμως οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν εμφανισθεί από τις 3 Φεβρουαρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή προσκείμενη στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε στις 7 Φεβρουαρίου πως οι κοινές περίπολοι της Άγκυρας με τη Μόσχα αναβλήθηκαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ωστόσο η διακοπή τους συνέπεσε με την αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με την Ιντλίμπ.

Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα κατηγόρησε την Τουρκία ότι παραβιάζει τις συμφωνίες με τη Ρωσία σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία και ότι δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τους αντάρτες στην Ιντλίμπ, για τους οποίους είπε πως πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον συριακών και ρωσικών δυνάμεων.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν επίθεση στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην Ιντλίμπ κοντά στα τουρκικά σύνορα, εξαναγκάζοντας χιλιάδες αμάχους να διαφύγουν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή