Βουλγαρία-Προβλήματα από την υπερχείλιση του Έβρου

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 21:02
A- A A+

Αίθριος ήταν σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Βουλγαρίας, όπου η στάθμη των ποταμών έχει αρχίσει να πέφτει. Εξαίρεση αποτελεί ο Έβρος, τα νερά του οποίου πλημμύρισαν τον συνοριακό σταθμό "Καπετάν Αντρέεβο" στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στο τελωνείο περίπου 70 νταλίκες και το μοναδικό σημείο "σύνδεσης" των δύο χωρών είναι πλέον ο συνοριακός σταθμός "Λέσοβο- Χαμζά Μπέιλι".

Σύμφωνα με τα βουλγάρικα ΜΜΕ, για δεύτερο εικοσιτετράωρο συνεχίζουν να ξεχειλίζουν τα τρία μεγάλα φράγματα στον ¶ρδα "Κάρτζαλη", "Στουντέν Κλάντενετς" (Κρυοπήγαδο) και "Ιβάιλοφγραντ", παρ' όλο που η στάθμη του ποταμού κατεβαίνει συνεχώς.

Συνεργεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να εργάζονται για την εξουδετέρωση των συνεπειών από τις πλημμύρες σε τέσσερις δήμους στην ανατολική Βουλγαρία, οι οποίοι παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πλημμυρισμένες κατοικίες και χωράφια, οδικές αρτηρίες που έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων και πολλές άλλες ζημιές συνθέτουν την "εικόνα" στη Βουλγαρία, μετά τις πλημμύρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων, υπουργείου.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή