Αγωνία για την Κική Δημουλά

Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 11:10
UPD:20:28
A- A A+

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Υγεία» νοσηλεύεται από το απόγευμα του Σαββάτου η σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά.

Η 89χρονη ποιήτρια και Ακαδημαϊκός παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη και οι γιατροί δίνουν μάχη να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία.

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, επισκέφτηκαν την σπουδαία ποιήτρια ο Βασίλης Κικίλιας και η Λίνα Μενδώνη και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υγείας της από τον θεράποντα ιατρό της.

Υπογραμμίζεται ότι στο νοσοκομείο «Υγεία» έχει νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της.

Η πολυβραβευμένη Κική Δημουλά, είναι γνωστή και ιδιαίτερη αγαπητή για την αναγνωρισιμότητα της ποίησης της που άνθισε στο έδαφος της καθημερινότητας, της γυναίκας, της συναισθηματικής απώλειας, της ματαίωσης.

«Ένας αυτοσχέδιος άνθρωπος είμαι, ο εαυτός μου με ανάγκασε να είμαι» είχε πεί κατά την αναγόρευση της το 2015 σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ. Μιλώντας εκείνη την βραδιά με θέμα την «Πλάνη» είχε ομολογήσει ότι οφείλει σε αυτή την έννοια επειδή «είναι αυτή που κατατρόπωσε το τελεσίδικο ρήμα "Αποκλείεται", αυτή που μετατρέπει τις δύσμορφες καταστάσεις σε καλλίμορφες, αυτή που ανατρέπει τη θνητότητα όσων αγαπήσαμε».

Ιατρικό ανακοινωθέν

Όπως αναφέρει σε ιατρικό ανακοινωθέν του το θεραπευτήριο, «η Ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο Υγεία με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια.

Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη. Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της».

Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον θεράποντα ιατρό της ποιήτριας- Ακαδημαϊκού κας Κική Δημουλά, ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση της υγείας της και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Προτεινόμενα για εσάς