Αναστασία Μουτσάτσου: «…Δεν χρωστάμε εξηγήσεις σε κανέναν, γι’ αυτά που μας αρέσουν»

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 09:16
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Φωνή και παρουσία αγαπημένη, η Αναστασία Μουτσάτσου επιστρέφει τον Φεβρουάριο για δύο μουσικές παραστάσεις στο Γυάλινο Up Stage, τις Παρασκευές 21 και 28 Φεβρουαρίου [Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη].

Παρουσία διακριτική στα μουσικά δρώμενα, διεισδύει με άνεση σε ποικίλα μουσικά ρεπερτόρια -από ερωτικές μπαλάντες μέχρι λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, με τα οποία μεγάλωσε.

Η Αναστασία Μουτσάτσου, έχει μια μακρά πορεία  στον χώρο του τραγουδιού, με σημαντική δισκογραφική παρουσία και συνεργασίες με σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές.

Στις εμφανίσεις της στο Γυάλινο θα την τιμήσουν εκλεκτοί καλεσμένοι -ο Παντελής Θαλασσινός στις 21 Φεβρουαρίου και ο Γιώργος Ανδρέου στις 28.

Είχαμε τη μεγάλη χαρά να μιλήσουμε μαζί της.

Θα μας δώσετε ένα στίγμα των εμφανίσεών σας στο Γυάλινο;
«Σ’ αυτές τις παραστάσεις, θα βρισκόμαστε παρέα με τον Alex Sid. O Alex, είναι ένας νέος τραγουδοποιός που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά “Άγριες Μέλισσες”, με τα τραγούδια “Μάτια κλειστά” και “Κάθε δειλινό”. Θα παρουσιάσουμε κάποια από τα νέα μας τραγούδια, ανάμεσα σε πολλά παλιά κι αγαπημένα».

Πρώτος καλεσμένος σας θα είναι ο Παντελής Θαλασσινός. Μιλήστε μας για τη συνάντηση και τη συνεργασία σας.
«Ο Παντελής είναι για μένα, μετά από τόσα χρόνια, πολλά περισσότερα από ένας απλός συνεργάτης. Τον αγαπάω γιατί είναι ειλικρινής, μέχρις ενοχλήσεως, είναι δοτικός και υποστηρικτικός και δεν χρειάζεται σάλτσες για να επικοινωνήσει με αυτούς που αγαπάει. Όταν δουλεύεις με τον Παντελή, η χαρά περισσεύει. Αυτοί που μας έζησαν μαζί στα “13 Φεγγάρια” -και όχι μόνο, μπορούν να το βεβαιώσουν. Έγραψε και ένα υπέροχο τραγούδι σ’ αυτόν τον δίσκο μας που έρχεται».

Και λίγα λόγια για τον καλεσμένο της δεύτερης Παρασκευής, τον Γιώργο Ανδρέου;
«Ο Γιώργος είναι συνδεδεμένος με πολύ σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου. Και τώρα, στον καινούργιο μου δίσκο, όπως πάντα, ανέλαβε το δύσκολο κομμάτι της ενορχήστρωσης και της ηχοληψίας, και μου χάρισε μια υπέροχη μπαλάντα που τραγουδάμε με τον Χρήστο Θηβαίο».

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το νέο  τραγούδι «Απ’ το μέλλον κι απ’ το παρελθόν», σε στίχους Ουρανίας Πατέλλη και μουσική  του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Μιλήστε μας γι’ αυτό και για τον επερχόμενο ομώνυμο δίσκο σας, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνεται. 
«Αυτός θα ’ναι κι ο τίτλος του νέου μας δίσκου. “Απ’ το μέλλον κι απ’ το παρελθόν”. Το δώρο του αγαπημένου Λαυρέντη, λίγο πριν φύγει και ερημώσουμε. Τα τραγούδια είναι όλα γραμμένα σε στίχους της Ουρανίας Πατέλλη, μιας νέας στιχουργού, με πολύ δυνατή πένα, κατά τη γνώμη μου.  Ανδρέου, Θαλασσινός, Ξυδάκης, Καζαντζής, Καραμουρατίδης, Ρίζος, Μητρίτσα, Εμμανουηλίδης, οι συνθέτες. Τυχερή εγώ που τα τραγουδάω. Τι περισσότερο; Και, φυσικά, όλο αυτό από τον “Μικρό Ήρωα”, την εταιρεία του Άγγελου Σφακιανάκη, με τις προσεκτικές επιλογές».

Ένα συναίσθημα, μια σκέψη  για την επαφή σας με το κοινό, όταν είστε επί σκηνής;
«Η επαφή μου με το κοινό είναι λυτρωτική. Ανεβαίνω φορτωμένη με χιλιάδες αναστολές και κατεβαίνω ελαφριά σαν φτερό. Και πώς αλλιώς, δηλαδή, όταν παίρνεις τόση αγάπη».

Θα μοιραστείτε μαζί μας μια γλυκιά στιγμή από την πλούσια καλλιτεχνική σας διαδρομή;
«Δεν είναι εύκολο να σταθώ σε μία. Τι να πρωτοξεχωρίσω;».

Κάποια πικρή ή δύσκολη;
«Αυτές φροντίζω να τις ξορκίζω -δεν έχει νόημα να τις φέρνω στο σήμερα».

Ένα σχόλιό σας για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι;
«Ακούω πολλά ωραία τραγούδια και ωραίες φωνές. Ίσως, είναι το μόνο καλό που έφερε η κατάρρευση των δισκογραφικών. Ότι, τώρα πια, δεν χρειάζεται να περάσεις από την έγκριση κανενός. Βέβαια, κάποιοι χάνονται στην υπερπληροφόρηση, αλλά τουλάχιστον έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν».

Μια χρήσιμη συμβουλή που σας έχουν δώσει;
«Να μην απολογούμαι. Δεν χρωστάμε εξηγήσεις σε κανέναν, γι’ αυτά που μας αρέσουν».

Μια αγαπημένη σας συνήθεια;
«Το τσάι. Πίνω πολύ».

Κάτι που σας φτιάχνει τη διάθεση;
«Το περπάτημα».

Κάτι που τη χαλά;
«Η ανοησία».

Μια αγωνία σας;
«Να μη χάσω αυτούς που αγαπάω».

Μια ευχή σας;
«Να πεθάνω όρθια».

Να κλείσουμε με έναν αγαπημένο σας στίχο;
«“Μόνο γιατί μ’ αγάπησες γεννήθηκα, / γι’ αυτό η ζωή μου εδόθη. / Στην άχαρη ζωή την ανεκπλήρωτη / μένα η ζωή πληρώθη. /Μόνο γιατί μ’ αγάπησες γεννήθηκα”.»

Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο - πλήκτρα: Γιώργος Τσοκάνης και Μαρίνα Τσοκάνη
Μπουζούκι – τζουρά - μπαγλαμά: Παντελής Γκόγκος

Προτεινόμενα για εσάς