Έκκληση ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ να ανταποκριθεί στο κριτήριο της καλής γειτονίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 21:56
A- A A+

Να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στο κριτήριο των σχέσεων καλής γειτονίας για ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία κάλεσε την ΠΓΔΜ εκ νέου από τις Βρυξέλλες η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ Βικτόρια Νιούλαντ.

Η κ. Νιούλαντ έλαβε μέρος σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ με την Υπο-Επιτροπή ¶μυνας και Ασφάλειας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνεδρίαση, για την εκκρεμότητα στο θέμα της ονομασίας, η κ. Νιούλαντ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την επανεργοποίηση των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα και οι δύο πλευρές να επωφεληθούν από αυτή τη διαδικασία.

Η Αμερικανίδα πρεσβευτής απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί στο ενδεχόμενο να αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάποια διαμεσολαβητική προσπάθεια σε περίπτωση παράτασης του αδιεξόδου και εξέφρασε την ελπίδα η Αθήνα και τα Σκόπια, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, να αναζητήσουν μια κοινά αποδεκτή λύση.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή