Κ. Μητσοτάκης: Ψέματα και ανακρίβειες από τον κ. Τσίπρα στα εργασιακά

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 10:41
UPD:13:29
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

«Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να επινοεί σκιές, δεν μπορεί ωστόσο να κρύψει την πραγματικότητα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει για τα καλά σελίδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την ειδική συνεδρίαση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δημιουργεί μία στρεβλή εικόνα με «ψέματα και ανακρίβειες» για τα εργασιακά, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρες ιδεολογικές διαφορές» της κυβέρνησης της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στην οποία θα έχουν μερίδιο όλοι, δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν λύση στα προβλήματα ανισότητας» σημείωσε για να προσθέσει ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική για τη χώρα είναι η δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας.

Απαριθμώντας ειδικότερα τα «ψέματα» του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Νοέμβριο υποχώρησε στο 16,5% από το 18,6% του αντίστοιχου μήνα επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερη ανακρίβεια, υποκριτικά εξακολουθεί να μιλάει για ρεκόρ απολύσεων. Η αλήθεια είναι ότι αντί για απολύσεις τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν και για την ακρίβεια είναι 65.718 περισσότεροι από πέρυσι. Όπως περισσότερες είναι και οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν. Τρίτο ψέμα: Διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι τάχα υποβαθμίστηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και έτσι ανθεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι το 2ο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.000 έλεγχοι περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Τέταρτο ψέμα: Υποστηρίζει ότι χάνονται μόνιμες θέσεις εργασίας υπέρ της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης. Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουμε 1.374.482 μόνιμους εργαζόμενους, 65.718 περισσότερους από πέρυσι και για πρώτη φορά μετά την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται αύξηση του μεριδίου της πλήρους απασχόλησης στη συνολική απασχόληση».

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί καταστρατήγησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «η αλήθεια είναι ότι εξαίρεση προβλέπεται μόνο εάν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι αποφασίσουν να σώσουν μία επιχείρηση».

'Εκτο ψέμα, όπως είπε, «η υποτιθέμενη μη επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, αναφερόμενος στους 5.500 επιστήμονες, οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ». «Δεν γνωρίζετε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέγραψαν μία σύμβαση ορισμένου χρόνου; Δεν γνωρίζετε ότι η προκήρυξη που βγάλατε εσείς αναφέρει ότι παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος ή μετατροπή σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι άκυρες;» αναρωτήθηκε απεθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Καταλόγισε παράλληλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους πολίτες κλείνοντας το μάτι σε παράνομα βολέματα» και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση «θα κλείνει την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο». «Να ποιος πρεσβεύει το παλιό και ποιος το νέο» είπε, συμπληρώνοντας ότι η κοινωνική ευημερία εξαρτάται από το αν δημιουργούνται καθημερινά πολλές και καλές θέσεις εργασίας. «Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει την ανάσα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, όχι οι προσλήψεις στο Δημόσιο, όχι πάντως με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ» πρόσθεσε.

HELLENIC PARLIAMENT TV

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις» και «δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους». «Αυτή ήταν και η Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση» συνέχισε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στους δείκτες που πιστοποιούν - όπως είπε - την θετική της πορεία. «Δανειζόμαστε για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο, ενώ για πρώτη φορά η χώρα εξέδωσε 15ετες ομόλογο» ανέφερε.

«Τα τελευταία δεδομένα αποκαλύπτουν ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος για ανάπτυξη 2,8%. Ήδη η Κομισιόν αναθεώρησε την εκτίμησή της στο 2,4%» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Έχουμε έρθει ως κυβέρνηση αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να βάλουμε ένα τέλος στην καθήλωση». Εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί τον φόβο απέναντι σε κάθε αλλαγή και σχολίασε πως «μόνο η καθυστέρηση και η αδράνεια βλάπτουν».

Στόχος, όπως είπε, είναι «να ξεκολλήσουμε από την αναιμική ανάπτυξη που στηριζόταν στην υπερφορολόγηση». Αυτό, όπως εξήγησε, θα γίνει με ενίσχυση του εισοδήματος, μείωση των φόρων. «Μειώνουμε τη φορολόγηση της εργασίας, αρχίζοντας από τους χαμηλόμισθους. Μειώνουμε τις εισφορές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και θα συνεχίσουμε» διαβεβαίωσε.

Επισήμανε παράλληλα πως η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται ερήμην της αγοράς, δεν ευδοκιμεί χωρίς την πρόοδο της εργασίας. «Τα πεδία της επιχειρηματικότητας και της παραγωγής είναι αλληλένδετα. Όσες φορές το κράτος επιχείρησε να λάβει το ρόλο του επιχειρηματία, όπως στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, απέτυχε, με τους εργαζομένους να είναι οι μεγάλοι χαμένοι» είπε.

Έκανε επίσης λόγο για «θωράκιση των εργαζομένων και τόνωση της απασχόλησης, αλλά και προστασία της εργασίας με σύγχρονες πολιτικές». «Ο εργαζόμενος σήμερα ήδη ανακουφίζεται από τα βάρη φόρων και εισφορών. Διατηρήθηκαν όλα τα σταθερά επιδόματα, το αφορολόγητο έμεινε εκεί που ήταν, αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι που μειώνει φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ σε ορισμένα είδη όπως τα διαγνωστικά φάρμακα» σημείωσε.

Έκκλησε τέλος την πρωτολογία του με σύσταση προς τον κ. Τσίπρα: «Θα σας συμβούλευα αν μπορείτε να ξεφύγετε επιτέλους από το παρελθόν σας, το οποίο οι πολίτες καταδίκασαν σε τρεις διαφορετικές αναμετρήσεις, διαφορετικά θα ψάχνετε για πολύ καιρό τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες σας γύρισαν την πλάτη και θα χρειαστούν πολλές σελίδες αυτοκριτικής στο κείμενο που μαθαίνω ότι ετοιμάζετε» ανέφερε και κατέληξε: «Καλό κουράγιο κ. Τσίπρα για αυτό το Σαββατοκύριακο».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή