ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης καταγγέλλει ότι τα tweets του Τραμπ τον υπονομεύουν

Σπάνιο ξέσπασμα του Ουίλιαμ Μπαρ απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 10:34
UPD:10:37
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Τη δυσφορία του απέναντι στη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως όσον αφορά τις αναρτήσεις του στο Twitter για το έργο της αμερικανικής δικαιοσύνης, εξέφρασε για πρώτη φορά ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, σε ένα κατά τα άλλα σπάνιο ξέσπασμα απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Οι αναρτήσεις του προέδρου με υπονομεύουν και καθιστούν αδύνατο να κάνω τη δουλειά μου», τόνισε ο Μπαρ αναφερόμενος στα tweets του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την καταδίκη του φίλου του και προσωπικού συμβούλου του Ρότζερ Στόουν.

«Δεν θα εκφοβιστώ ούτε θα επηρεαστώ από κανέναν. Είτε πρόκειται για το Κογκρέσο είτε για τους συντάκτες εφημερίδας είτε για τον πρόεδρο», δήλωσε ο Μπαρ για να προσθέσει: «Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου εδώ στο υπουργείο με σχόλια που με υπονομεύουν».

Ο Στόουν, βετεράνος Ρεπουμπλικανός και επί καιρό σύμβουλος του Τραμπ, κρίθηκε ένοχος τον Νοέμβριο για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο στο πλαίσιο της έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016.

Τη Δευτέρα οι τέσσερις εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση πρότειναν να επιβληθεί στον 67χρονο Στόουν ποινή κάθειρξης 7 - 9 ετών. Ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε έκτοτε πολλές φορές στην υπόθεση μέσω Twitter καταγγέλλοντας «μια πολύ άδικη κατάσταση» και ένα «δικαστικό λάθος».

Οι τέσσερις εισαγγελείς, Άαρον Ζελίνσκι, Τζόναθαν Κράβις, Άνταμ Τζεντ και Μάικλ Μαράντο, ανακοίνωσαν την Τρίτη την απόσυρσή τους από την υπόθεση. Δεν εξήγησαν την απόφασή τους, ενώ ο Κράβις παραιτήθηκε από τη θέση του εισαγγελέα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή