Μπανγκλαντές: Κίνδυνος για επιδημίες μετά τον κυκλώνα

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 10:58
A- A A+

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος επιδημιών από την έλλειψη πόσιμου νερού στο Μπανγκλαντές, μία εβδομάδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σιντρ και τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της μεγαλύτερης μη κυβερνητικής οργάνωσης της χώρας, BRAC.

«Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν σοβαρές ασθένειες εξαιτίας της έλλειψης πόσιμου νερού», τόνισε ο Φαζλούλ Χακ. «Πολλοί από τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν υποφέρουν ήδη από διάρροια και πυρετό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί από τον κυκλώνα φτάνουν τους 3.447, αλλά ο αριθμός τους θα κυμανθεί από 5.000 ως 10.000, ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος.

Ο ΟΗΕ διευκρινίζει πως 2.062 είναι οι αγνοούμενοι, που θεωρούνται πλέον νεκροί, και 6.611 οι τραυματίες.

Οι κίνδυνοι ασθενειών αυξάνονται από τον έλλειψη τροφής, αν και την Τρίτη έφτασε η πρώτη βοήθεια για τα τέσσερα εκατομμύρια των πληγέντων από τον χειρότερο κυκλώνα της τελευταίας 20ετίας στο Μπανγκλαντές.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ντάκα, δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα με 3.500 στρατιώτες και είκοσι ελικόπτερα, αναμένεται να φτάσουν μέχρι τη Δευτέρα στο Μπανγκλαντές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή