Επίκαιρη ερώτηση Ραγκούση για τον ξυλοδαρμό ειδικών φρουρών

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 14:10
UPD:14:16
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Επιμένει να ζητεί απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για την «ενδεχόμενη εμπλοκή ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο» και την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του, Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή την προαναγγελθείσα από χθες επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, και ζητεί να πληροφορηθεί τι έγινε προ ημερών στο Γκάζι, σε νυχτερινό κέντρο, όπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο ειδικοί φρουροί ξυλοκοπήθηνα από «μπράβους».

Για το σοβαρό αυτό περιστατικό ουδεμία ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, που θεωρεί πως «με τη συμπεριφορά της αυτή η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα μία από τις θεμελιώδεις συνταγματικές της υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την πληροφόρηση και τη διαφάνεια».

Με αυτό το σκεπτικό, ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον υπουργό, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για το περιστατικό της συμπλοκής των εν λόγω ειδικών φρουρών, καθώς και «γιατί δεν έχει ακόμη απαντήσει η κυβέρνηση, όπως έχει υποχρέωση, σε συγκεκριμένα και δημόσια διατυπωμένα ερωτήματά μας, είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή