Ποινική δίωξη για κακούργημα στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 18:54
UPD:19:03
EUROKINISSI
A- A A+

Για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα διώκεται ο πατέρας της 7χρονης, η οποία αγνοείτο από τις 23 Δεκεμβρίου όταν τα ίχνη της χάθηκαν στο Παγκράτι και τελικά βρέθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Παράλληλα, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφιας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Όπως φέρεται να υποστήριξε, αυτή του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, ο ιδιος υποστήριξε ότι συνόδευσε στο αεροδρόμιο το παιδί του, το οποίο ταξιδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία, με συνοδό φίλη φίλης του. Φέρεται να κατέθεσε ότι το παιδί ταξιδεψε στη Λιόν, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει συγκεκριμενη διεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν, όπου το παιδί του ήταν ευδιαθετο, δε φαινόταν φοβισμένο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα. Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν. Δεν είχε επικοινωνήσει πρόσφατα με τη μητέρα του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα έχει πει μέχρι τώρα είναι σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά και ασυνάρτητα.

Ο ίδιος, μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι δε γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει. Φέρεται να είπε: "Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα τον Μαρτιο του '19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21/12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο, αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί, στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης, η γυναίκα διπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό και η μητέρα του μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στην Ελλάδα». 

Άλλοι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Και οι επτά παραπέμφθηκαν στον 12ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή