Βόλεϊ: Νίκη του Ολυμπιακού στο «θρίλερ» του Αγίου Θωμά

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 20:11
UPD:20:43
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Ο Ολυμπιακός έμεινε «ζωντανός» στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά και μετά από 2 και πλέον ώρες αγώνα επικράτησε με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού, για να προκριθεί στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών και να συνεχίσει την προσπάθεια κατάκτησης του δέκατου τροπαίου στη διοργάνωση.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια στη νίκη των «ερυθρολεύκων» η Αμερικανίδα ακραία Ελίζαμπεθ Σκοτ, η οποία εκτός από τους 21 πόντους που πέτυχε, στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και κυρίως στο τάι μπρέικ έδειξε την εμπειρία της κερδίζοντας πολλές φάσεις για την ομάδα της.

Οι δύο ομάδες πήραν με διαφορά από δύο σετ και το παιχνίδι κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Στο πέμπτο σετ και στο 2-4 ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έβγαλε την Ζιβογίνοβιτς και έβαλε την Τοτσίδου.

Με μπλοκ της Ελληνίδας ακραίας στην Πότοκαρ έγινε το 11-10, με τον Ολυμπιακό να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα της, στο πέμπτο σετ.

Η Λαμπρούση μπλόκαρε την Κοσμά για το 13-11, η Σκοτ έκανε το 14-12, όμως ο Παναθηναϊκός μείωσε με την Καλαντάτζε σε 14-13.

Στην επόμενη φάση, η Οικονομίδου κάρφωσε στην κόντρα, ο επόπτης και ο Παπαδογούλας έδωσαν άουτ και ο Παναθηναϊκός ζήτησε βίντεο τσεκ. Το βίντεο δεν έβγαλε απόφαση και παρέμεινε η αρχική απόφαση των διαιτητών για το τελικό 15-13.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις