ΗΠΑ: Τα βλέμματα στραμμένα στις προκριματικές στο Νιου Χάμσαϊρ

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 15:38
UPD:15:40
REUTERS/JIM BOURG
A- A A+

Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος αναμένεται να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για τις πρώτες προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ, προκειμένου να επιλέξουν τον υποψήφιο ή την υποψήφια που θα ήθελα να δουν απέναντι από τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι προκριματικές εκλογές διεξάγονται στο Νιου Χάμσαϊρ μία εβδομάδα μετά την ανάλογη διαδικασία στην Αϊόβα, η οποία ωστόσο κατέληξε σε φιάσκο όσον αφορά τα αποτελέσματα, καθώς κανείς υποψήφιος δεν ανακοινώθηκε επισήμως νικητής.

Έπειτα από τουλάχιστον έναν χρόνο προεκλογικών εκστρατειών, εκατοντάδες εκδηλώσεις και εκατομμύρια δολάρια, πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι σε αυτή τη μάχη προηγείται ο 79χρονος γερουσιαστής από το Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς και αμέσως μετά ακολουθεί ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ, στην Ιντιάνα, ο 38χρονος Πιτ Μπούτιτζετζ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, σε άνοδο βρίσκεται επίσης το ενδιαφέρον για τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα υποχωρεί το ποσοστό υποστήριξης στην υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Καθώς, πρόκειται για εκλογές, γεγονός που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν μυστικά, η συμμετοχή αναμένεται πολύ μεγαλύτερη από τις τοπικές συνελεύσεις στην Αϊόβα (caucuses), ίσως και λίγο μεγαλύτερη από τις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ το 2016.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή