Ο Ντέλε Άλι ζήτησε συγγνώμη για το αστείο με τον κοροναϊό

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 12:25
UPD:12:29
REUTERS/LEE SMITH
A- A A+

Ο διεθνής μέσος της Τότεναμ, Ντέλε Άλι, ζήτησε συγγνώμη για να αποφύγει ενδεχόμενη τιμωρία από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, λόγω ενός βίντεο που δημοσίευσε στο Snapchat και στο οποίο κοροϊδεύει έναν άνδρα ασιατικής εμφάνισης.

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο βίντεο εμφανίζεται ο Άλι, στην αίθουσα αναμονής ενός αεροδρομίου, να φορά προστατευτική μάσκα με λεζάντα «Κορόνα...τι; Ανεβάστε την ένταση».

Στη συνέχεια η κάμερα εστιάζει σε έναν άνδρα ασιατικής εμφάνισης και ακολούθως σε ένα μπουκάλι με αντισηπτικό, για να ακολουθήσει δεύτερο μήνυμα:«Αυτός ο ιός θα πρέπει να είναι πολύ πιο γρήγορος για να με... πιάσει».

«Απογοήτευσα τον εαυτό μου και την ομάδα μου» δήλωσε ο 23χρονος Άλι, ο οποίος αργότερα κατέβασε το βίντεο κι ανάρτησε νέο στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo για να ζητήσει συγνώμη. Η ομοσπονδία έχει ήδη ζητήσεις εξηγήσεις από τον ποδοσφαιριστή για το προσβλητικό βίντεο.

Η επιδημία του κοροναϊού μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.000 θανάτους στην Κίνα, ενώ περισσότερες από 40.000 περιπτώσεις αναφέρθηκαν παγκοσμίως. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου περιέγραψε τον ιό ως «σοβαρή και επικείμενη απειλή» για τη δημόσια υγεία.

«Δεν ήταν διασκεδαστικό, το συνειδητοποίησα αμέσως και το απομάκρυνα» πρόσθεσε ο Άλι, που είναι επίσης παίκτης της αγγλικής Εθνικής ομάδας. «Δεν είναι κάτι που μπορείς να αστειευτείς. Στέλνω όλη την αγάπη και όλες τις σκέψεις και προσευχές μου στο λαό της Κίνας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις