Νέος κοροναϊός: Οι Κινέζοι επιστρέφουν στις εργασίες τους, αλλά η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 13:17
UPD:13:18
REUTERS/CARLOS GARCIA RAWLINS
A- A A+

Επιστρέφουν σταδιακά στην εργασία τους τη Δευτέρα οι Κινέζοι, καθώς οι αρχές χαλάρωσαν κάποιους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 900 άτομα.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά 97 την Κυριακή, με την αύξηση να είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε σε μία ημέρα από την εμφάνιση του ιού τον Δεκέμβριο. Δεν είναι το μόνο στοιχείο που ανησυχεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.  Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε ότι υπάρχουν «κάποια ανησυχητικά περιστατικά» μετάδοσης από ανθρώπους σε ανθρώπους που δεν επισκέφθηκαν ποτέ την Κίνα. 

«Η διάγνωση ενός μικρού αριθμού περιπτώσεων ίσως να αποτελεί ένδειξη μιας πιο διαδεδομένης μετάδοσης σε άλλες χώρες. Εν ολίγοις, ίσως να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου» δήλωσε στο Twitter. Ομάδα ειδικών του ΠΟΥ μεταβαίνει στο Πεκίνο για να εκτιμήσει την κατάσταση. 

Οι εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει έντονη ανησυχία και στις αγορές. Oι μετοχές και το πετρέλαιο υποχωρούν, ενώ χρυσός και ομόλογα επιδίδονται σε ράλι, καθώς οι νεκροί έχουν υπερβεί σε αριθμό αυτόν του SARS που είχε ξεσπάσει το διάστημα 2002/2003. 

Πηγή: Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή