Reuters: Ο Τραμπ θα ζητήσει τη μείωση κατά 21% των κονδυλίων για «εξωτερική βοήθεια»

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 23:09
UPD:23:12
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Να περικόψει κατά αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για την παροχή βοήθειας στο εξωτερικό επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα προτείνει τη μείωση των δαπανών για «εξωτερική βοήθεια» κατά 21% το 2021.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 55,7 δισ. δολάρια, τα οποία προβλέπονται στον τρέχοντα προϋπολογισμό, από το επόμενο έτος θα μειωθούν στα 44,1 δισ. δολάρια.

Η πρόταση του Τραμπ, πάντως, διατηρεί στα ίδια επίπεδα την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αιτηθεί της «γενναίας» αύξησης των κονδυλίων για τον Οργανισμό Οικονομικών Εξελίξεων  (DFC), από τα 150 εκατ. δολάρια στα 700 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο DFC δημιουργήθηκε, κατά κύριο λόγο, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης οικονομικής επιρροής της Κίνας, αποτελώντας μία εν είδει  αναπτυξιακή τράπεζα.

Τέλος, η πρόταση του προέδρου Τραμπ εκτιμάται ότι θα προβλέπει και την αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων στο 1,1 δισ. δολάρια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή