«Πάτησε γκάζι» στο β΄ μέρος ο ΠΑΟΚ

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 20:11
UPD:20:13
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Ανεζάνοντας την απόδοσή του στο β΄ μέρος, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-0 τον ΟΦΗ και διατηρήθηκε στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μετά από 23 αγωνιστικές στη Super League. 

Η σημερινή ήταν η 4η εφετινή νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης επί των Κρητών, καθώς οι δύο αντίπαλοι είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και στον θεσμό του Κυπέλλου με το «Δικέφαλο του Βορρά» να πανηγυρίζει δύο φορές.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό, ούτε φάσεις στο πρώτο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν πρωτοβουλίες, αλλά δεν μπορούσαν να το κάνουν, με το χωρίς έμπνευση παιχνίδι τους.  Είναι ενδεικτικό πως το πρώτο κόρνερ του αγώνα έγινε στο 37'  χωρίς αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς. 

Ο ΟΦΗ με σωστή τακτική προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση και ήταν αυτός που στο 39' έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Σεμέδο που μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή του Ζίφκοβιτς και από καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Σέρβου γκολκίπερ. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με δυο αλλαγές που του έδωσαν ταχύτητα και ποιότητα. Η είσοδος των Μαουρίσιο και Λημνιού έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και η εικόνα του αγώνα άλλαξε γρήγορα.

Στο 48' ο Μπράουν ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λημνιό και το πέναλτι που καταλόγισε ο Καστοριανός ρέφερι εκτέλεσε ανεπιτυχώς ο Μπίσεσβαρ.

Ο Σωτηρίου απέκρουσε το σουτ η μπάλα ξαναγύρισε στον αγωνιστικό χώρο και ο Ακπομ με ταχύτατη επέμβαση πλάσαρε στα δίχτυα του ΟΦΗ για να ανοίξει το σκορ στο 50'.

Στο 53΄ σε ωραία προσπάθεια του Ακπομ και γωνιακό σουτ, ο Σωτηρίου έδιωξε την μπάλα,  αλλά χτύπησε το κεφάλι του στο κάθετο δοκάρι στην προσπάθεια του αυτή και το παιχνίδι  διακόπηκε για λίγο μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Ο Μάτος νικήθηικε από τον Σωτηρίου στο 57΄ κι ένα λεπτό μετά ήρθε το νέο πέναλτι για τους γηπεδούχους σε ανατροπή του Λάμπρου από τον Κώστα Γιαννούλη. Ο Ακπομ εκτέλεσε ψύχραιμα στο 60' κι έκανε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. 

Ο ΠΑΟΚ με το προβάδισμα που πέτυχε απλοποίησε και την υπόθεση της νίκης, ειδικότερα μάλιστα  όταν στο 66' με κεφαλιά του Λάμπρου, από ασίστ του Μίσιτς ο δείκτης ανέβηκε στο 3-0.

Με τον ΟΦΗ ουσιαστικά νοκ-άουτ  ο Δικέφαλος έφτασε και στο 4-0. Στο 83' ο Αουγκούστο με γωνιακό πλασέ ανέβασε τον δείχτη του σκορ στην υψηλότερη τιμή του και τον ΠΑΟΚ  νικητή με μια πανηγυρική εμφάνιση στο ...β' ημίχρονο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις