Independent Spirit Awards 2020: «Farewell» και Άνταμ Σάντλερ οι μεγάλοι νικητές

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 19:04
UPD:19:04
A- A A+

Η ταινία «Farewell» τής Λούλου Γουάνγκ αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της βραδιάς απονομής των Independent Spirit Awards καθώς και ο Άνταμ Σάντλερ με το «Uncut Gems» των αδερφών Σαφντί -από τις πιο αδικημένες ταινίες από την Ακαδημία, που κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Από πολλούς, τα Independent Spirit Awards θεωρούνται ως τα Όσκαρ των ανεξάρτητων αμερικάνικων παραγωγών. Αν και δεν έχουν καταφέρει να επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οσκαρική κούρσα, όπως έχουν κάνει άλλα σωματεία και βραβεία, έχουν κι αυτά με την σειρά τους συμβάλει στην αναγνώριση σπουδαίων ταινιών και συντελεστών τους, ενώ έχουν προβλέψει και κάποια οσκαρικά φαβορί.

Έτσι και φέτος, τα βραβεία κατάφεραν να αποδώσουν δικαιοσύνη σε κάποιους από τους άδικα σνομπαρισμένους της Ακαδημίας, όπως το «Farewell» της Λούλου Γουάνγκ που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας μαζί με το βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την Ζάο Σουζέν, η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή επειδή δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκτός Κίνας λόγω του κορονοϊού.
Οι αδερφοί Σάφντι  απέσπασαν το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Uncut Gems», ενώ  ο Άνταμ Σάντλερ κέρδισε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ίδια ταινία, με τον ευχαριστήριό του λόγο να κερδίζει τις εντυπώσεις και να γίνεται αμέσως viral.

Ο 53χρονος Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, σεναριογράφος, μουσικός και παραγωγός ανέβηκε στη σκηνή των βραβείων, πήρε τη φωνή του ήρωά του στην ταινία των αδελφών Σάφντι και άρχισε να διαβάζει έναν λόγο που είχε γραμμένο σε χαρτί. Από τους κριτικούς μέχρι την Ακαδημία, όλοι μπήκαν στο στόχαστρο του Σάντλερ, ο οποίος είχε να πει κάτι σαρκαστικό για τα πάντα.

Στα υπόλοιπα βραβεία, «Ο Φάρος» κέρδισε δύο, αυτά για τον Β΄ Ανδρικό Ρόλο του Γουίλεμ Νταφόε και Φωτογραφίας, ενώ η Ολίβια Γουάιλντ κέρδισε το βραβείο για την Πρώτη Ταινία για το «Booksmart». Τέλος, από τα οσκαρικά φαβορί, η Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το «Τζούντι», η «Ιστορία Γάμου» έφυγε με τα βραβεία Σεναρίου και το τιμητικό «Ρόμπερτ Όλτμαν» για το

Καλύτερο Καστ και τα «Παράσιτα» κέρδισαν εκείνο της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Τα βραβεία

Καλύτερη Ταινία
«The Farewell»

Καλύτερος Σκηνοθέτης
Μπένι Σάφντι, Τζος Σάφντι για το «Uncut Gems»

Καλύτερη Πρώτη Ταινία
«Booksmart»

Α΄ Γυναικείος Ρόλος
Ρενέ Ζελβέγκερ για το «Τζούντι»

Α΄ Ανδρικός Ρόλος
Άνταμ Σάντλερ για το «Uncut Gems»

Β΄ Γυναικείος Ρόλος
Ζάο Σουζέν για το «The Farewell»

Β΄ Ανδρικός Ρόλος
Γουίλεμ Νταφόε για τον «Φάρο»

Καλύτερο Σενάριο
«Ιστορία Γάμου»

Καλύτερο Πρώτο Σενάριο
«See You Yesterday»

Καλύτερη Φωτογραφία
«Ο Φάρος»

Καλύτερο Μοντάζ
«Uncut Gems»

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ
«American Factory»

Καλύτερη Διεθνής Ταινία
«Παράσιτα» (Νότια Κορέα)

Βραβείο Τζον Κασαβέτης
«Give Me Liberty»

Βραβείο Ρόμπερτ Όλτμαν για το Καλύτερο Καστ
«Ιστορία Γάμου»

Βραβείο Παραγωγών Piaget
Μόλιε Άσερ

Βραβείο Υποσχόμενου Δημιουργού
Ρασάντ Ερνέστο Γκριν για το «Premature»

Truer Than Fiction
Νάντια Σιχάμπ για το «Jaddoland»

Βραβείο Bonnie
Κέλι Ράιχαρντ

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς