Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε γυρίσει σελίδα

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 15:43
UPD:15:54
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Σαφές μήνυμα για την ανάκαμψη της οικονομίας έστειλε από το Ρέθυμνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα, Σάββατο, στην Κρήτη.

«Η οικονομία ανακάμπτει, έχουμε κάνει μία πολύ καλή αρχή η οποία φαίνεται εδώ και 7 μήνες. Θέσεις εργασίας δημιουργούνται, ευκαιρίες δημιουργούνται» ανέφερε, χαρακτηριστικό, επισκεπτόμενος το κέντρο της κρητικής πόλης, την οποία χαρακτήρισε ως «ευλογημένη».

Περπατώντας στο παραλιακό μέτωπο, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ κάλεσε άπαντες να στηρίξουν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Όσον αφορά το κυβερνητικό έργο, επεσήμανε με νόημα ότι «βρίσκεται ακόμα στην αρχή», ενώ σημείωσε ότι «είναι μακρύς ο δρόμος που θα διανύσει».  

«Λάθη θα γίνονται, λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν δουλεύουν. Η κατεύθυνση είναι σωστή. Υπάρχει η ικανότητα τα λάθη να διορθώνονται. Μπορούμε να προοδεύουμε, να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε δουλεύοντας πολύ σκληρά για το καλό όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

«Έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Έχουμε βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και έχουμε κάνει και τα πρώτα σημαντικά βήματα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

Ειδική αναφορά έκανε και στα έργα υποδομής που δρομολογούνται για την Κρήτη: «Είχαμε τη χαρά σήμερα να παραβρεθούμε στη θεμελίωση του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο είναι έργο πνοής για την Κρήτη και θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια από τώρα.

»Θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική πνοή στην Κρήτη και αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα έργα υποδομής για τα οποία προσωπικά έχω δεσμευτεί και θα κάνουμε πράξη. Το δεύτερο είναι ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης».

Ζήτησε δε, από τους πολίτες «να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του δουλεύει πολύ σκληρά, για να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων πολιτών, σε όλα τα μέτωπα από την οικονομία, την ασφάλεια στην οποία έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, την υγεία, την παιδεία».

Τέλος, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στο ζήτημα της παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι το Ρέθυμνο έχει παράδοση στα γράμματα με ισχυρή πανεπιστημιακή κοινότητα και ισχυρό πανεπιστημιακό αποτύπωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέστη στην τελετή θεμελίωσης του νέου διεθνούς αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλι Ηρακλείου.

Στις 5.30 το απόγευμα, παράλληλα, θα επισκεφθεί την «115 Πτέρυγα Μάχης» της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι της Σούδας. Στις 18.30, τέλος, θα μεταβεί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και στη συνέχεια, στο Δημαρχείο της κρητικής πόλης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή