Ιταλία: Η κυβέρνηση διαψεύδει επανάληψη των απευθείας πτήσεων με την Κίνα

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 15:58
UPD:16:02
REUTERS/YARA NARDI
A- A A+

Σε διάψευση της ανακοίνωσης της Κίνας περί πιθανής επανάληψης των πτήσεων προχώρησε σήμερα η Ιταλία, σε μια κίνηση που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τις διπλωματικές εντάσεις μετά την απόφαση της Ρώμης να διακόψει την αεροπορική σύνδεση εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Κιν Γκανγκ είχε συνάντηση με τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Κίνα Λούκα Φεράρι χθες, κατά την οποία συζήτησαν το θέμα, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κιν δήλωσε στον Φεράρι πως η απόφαση της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα να διακόψει τις πτήσεις χωρίς να επικοινωνήσει προηγουμένως με την Κίνα έχει προκαλέσει «μεγάλη ταλαιπωρία» στους πολίτες των δύο χωρών.

Η Κίνα, πρόσθεσε, είναι «έντονα δυσαρεστημένη με την υπερβολική αντίδραση και τους περιορισμούς», ιδιαίτερα καθώς η Ιταλία προσπαθεί να επαναπατρίσει πολίτες της.

Η Κίνα υποστήριξε πως ο πρεσβευτής είχε πει πως η Ιταλία είναι διατεθειμένη να εγκρίνει αιτήματα κινεζικών αεροπορικών εταιρειών για επανάληψη των πτήσεων, όμως η Ιταλία το διέψευσε.

Πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η είδηση, την οποία μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, είναι «αβάσιμη», ενώ ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα έγραψε στο Facebook πως η «απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κίνα είναι και παραμένει κλειστή».

Η Ταϊβάν, την οποία διεκδικεί η Κίνα, έχει εκφράσει την οργή της επειδή η απαγόρευση περιλαμβάνει και την ίδια.

Χθες ένας Ιταλός πολίτης βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα έπειτα από δύο Κινέζους τουρίστες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή