Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος νεκρός σε επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 08:20
UPD:10:09
REUTERS/Mussa Qawasma

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον στρατό του Ισραήλ νωρίς το πρωί σήμερα στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα επεισόδια, ξέσπασαν όταν δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν στην πόλη για να καταστρέψουν μια κατοικία. Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε σε νοσοκομείο της Τζενίν το πτώμα ενός Παλαιστινίου.

Καθώς η ένταση μεταξύ των δύπ πλευρών κλιμακώνεται, έπειτα και από την παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, το οποίο οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν, το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, χαιρέτισε σήμερα την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου δέκα Ισραηλινών στρατιωτών στην Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντάς την «απάντηση» στο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου.

«Η επιχείρηση της αντίστασης στο κέντρο της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ είναι μια χειροπιαστή απάντηση του λαού μας στο σχέδιο καταστροφής του Τραμπ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χάζεμ Κάσεμ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή