Ανάκληση οχημάτων Ηonda Civic, CRV, HRV και Seat Exeo

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 16:23
UPD:16:24
A- A A+

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ., επίσηµος εισαγωγέας και διανοµέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων.

Η ανάκληση αφορά επαναπρογραµµατισµό σε 1061 οχήµατα τύπων: CIVIC (FK3), CRV (RE6) και HRV (RU8), περιόδου παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2015 µέχρι και τον ∆εκέµβριο του 2018.

Σε ορισµένα από τα επηρεαζόµενα οχήµατα, κατά την διάρκεια επαναλαµβανόµενων επιταχύνσεων και επιβραδύνσεων, ενδέχεται η διαχείριση καυσαερίων της ηλεκτρονικής µονάδας ελέγχου (PCM) να προκαλέσει συσσώρευση θείου εντός του καταλύτη επηρεάζοντας την καταλυτική του ιδιότητα.

Μέχρι στιγµής στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτηµένα συνεργεία Honda για τον επαναπρογραµµατισµό της ηλεκτρονικής µονάδας ελέγχου του κινητήρα, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Παράλληλα, η εταιρεία ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε. εκτελεί ανάκληση αυτοκινήτων Exeo (3R) σχετικά µε τoν αερόσακο συνοδηγού. 

Η ανάκληση αφορά σε 72 οχήµατα Exeo 3R, µοντέλα ετών 2009 - 2013. Στα επηρεασµένα αυτοκίνητα, σε περίπτωση ατυχήµατος µε ενεργοποίηση αερόσακου, το περίβληµα της γεννήτριας αερίου του αερόσακου συνοδηγού ενδέχεται να εκραγεί. Η αιτία είναι η αλλοίωση του προωθητικού που προκαλείται από την υψηλή υγρασία και τις αλλαγές θερµοκρασίας σε εκτεταµένη χρονική περίοδο. Σε περίπτωση ατυχήµατος µε ενεργοποίηση αερόσακου συνοδηγού, θραύσµατα από τη γεννήτρια αερίου µπορεί να προκαλέσουν τραυµατισµό ή να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή