Στην Κύπρο ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 11:05
UPD:11:14
Twitter
A- A A+

Στην Κύπρο φθάνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους Κύπριους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη.

Στις συναντήσεις, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων και οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την Τετάρτη ο κ. Φάνον θα παραστεί και θα μιλήσει στην έναρξη συνάντησης ομάδας εργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ για ενεργειακούς σχεδιασμούς, η οποία ιδρύθηκε με απόφαση που λήφθηκε κατά την 1η Υπουργική Διάσκεψη των τεσσάρων χωρών για την Ενέργεια που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το philenews.com πρωταρχικός στόχος της επίσκεψης είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας σε επίπεδο 3+1, γι’ αυτό και ο κ. Φάνον θα συνοδεύεται από ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων σε θέματα ακτοφυλακής και ασφάλειας. Δεύτερος στόχος, κατά την ίδια πηγή, είναι να σταλεί το μήνυμα από πλευράς ΗΠΑ ότι το μοντέλο συνεργασίας που προωθείται από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ θα πρέπει να το ακολουθήσουν κι άλλες χώρες της περιοχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή