Κίνα: Οι ΗΠΑ «μεταδίδουν» φόβο και πανικό

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 11:44
UPD:11:47
REUTERS/Ringo Chiu
A- A A+

Η απόφαση των ΗΠΑ να απογορεύσουν την είσοδο στη χώρα σε ξένους υπηκόους που έχουν επισκεφθεί την Κίνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Κίνας. Το Πεκίνο ουσιαστικά εγκαλεί την Ουάσιγκτον ότι πυροδοτεί «πανικό» σχετικά με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, αντί να συμβάλλει στην αντιμέτωπιση της κατάστασης. 

«Οι κινήσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν μόνο να προκαλέσουν και να μεταδόσουν τον φόβο» αναφέρε χαρακτηριστικά σε ενημέωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Πρόσθεσε δε πως οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα, που επέβαλαν ταξιδιωτική απαγόρευση και η πρώτη που πρότεινε μερική απόσυρση του διπλωματικού προσωπικού της. 

«Είναι ακριβώς οι ανεπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ με ισχυρές δυνατότητες αποτροπής μίας επιδημίας που οδηγούν την τάση για υπέρμετρους περιορισμούς σε αντίθεση με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» τόνισε η εκπρόσωπος, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Yπενθυμίζεται πως όταν αποφάσισε να κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό ο ΠΟΥ διευκρίνισε ότι το κάνει εξαιτίας της ανησυχίας του για το τι θα σήμαινε η εξάπλωση του ιού σε φτωχές χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας, ενώ είχε κρίνει μη αναγκαίες τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή