Γ. Παπανδρέου: Υστατο όπλο η διαγραφή στελεχών

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 13:51
UPD:15:38
A- A A+

«Θα αξιοποιήσω όλους τους άξιους συνεργάτες με στόχο την ανανέωση του Κινήματος. Σκοπός μας είναι μία νέα ενότητα με τον απαραίτητο σεβασμό. Περιμένω από όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή τη σύγκρουση να δείξουν την ίδια ευθύνη απέναντι στην παράταξη».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε ύστατο όπλο τη διαγραφή στελεχών, τόνισε ότι θα αξιοποιήσει τους δύο αντιπάλους του, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως «αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη δική τους στάση», ενώ ερωτηθείς πόσες διαφοροποιήσεις Βενιζέλου θα ανεχθεί, αρκέστηκε να απαντήσει: «Αυτό θα το δείτε στην πράξη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία μέσα σε 3,5 χρόνια για την επιβάρυνση των Ταμείων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Δεν θέλω να θεοποιήσω το έργο του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ όμως είχε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ήταν εκείνο το οποίο διαμόρφωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όποια προβλήματα μπορεί να έχει σήμερα. Ανέπτυξε συστηματικά το ασφαλιστικό σύστημα δημιουργώντας ιδιαίτερα στην επαρχία τον ΟΓΑ. Θεσμοθετήθηκε με τον νόμο Ρέππα, αν θυμόσαστε, το 1% του ΑΕΠ για τα ταμεία το οποίο βεβαίως θα έπρεπε να σέβεται η σημερινή κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε με 5 δισ. απόθεμα όλα τα Ταμεία και το ανέβασε στα 25 δισ. όταν το παρέδωσε το 2004 στη Νέα Δημοκρατία.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα ομόλογα

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε ευθέως στην κυβέρνηση αναφερόμενος στο θέμα των ομολόγων: «Αυτό το έκανε μέσα από σοβαρές επενδύσεις σε ομόλογα όμως σοβαρά ομόλογα και ήρθε η ΝΔ και επένδυσε σε αυτά τα δομημένα, επικίνδυνα ομόλογα. Εμείς δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεχάσει το πόρισμα Ζορμπά και να συγκαλύψει το πόρισμα Ζορμπά», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι η διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας έχει υπονομεύσει και γκρεμίσει ότι έχτισε το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της ασφάλισης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή