Λ. Αυγενάκης: Δεν προβλεπόταν σύμφωνη γνώμη για τον ορισμό μελών στην Ε.Ε.Α.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 13:37
UPD:13:38
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Δεν προβλεπόταν από τον νόμο η σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τον ορισμό μελών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Εάν είχαμε κάνει λάθος, θα το είχαμε παραδεχθεί» είπε, απαντώντας στους βουλευτές της Επιτροπής, στο πλαίσιο επεξεργασίας αθλητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιαπωνίας.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, «δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της (Κοινοβουλευτικής) Επιτροπής αυτής για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999».

«Να είστε βέβαιοι ότι εάν είχαμε κάνει λάθος, θα το παραδεχόμασταν και θα κάναμε τα πάντα να επανέλθει ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων» διαβεβαίωσε ο κ. Αυγενάκης.

Νωρίτερα, βουλευτές της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα να εκτιμά ότι εφόσον υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, πλέον δεν υπάρχει πρωτάθλημα. «Κλέβετε μια θέση από μια ομάδα που την κέρδισε με τον ιδρώτα της στο γήπεδο» τόνισε η κ. Μάλαμα.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπήρξε σαφής παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος. Η ίδια ζήτησε να μάθει γιατί τα δύο νέα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήρθαν προς ακρόαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς, όπως είπε, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της για τον διορισμό τους.

Από το Κίνημα Αλλαγής, ο Δ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και πως η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο Μ. Συντυχάκης από το ΚΚΕ σημείωσε ότι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο Κ. Μπούμπας από την Ελληνική Λύση υποστήριξε ότι με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση πυροδότησε το κλίμα.

Τέλος, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα ζήτησε να γίνει μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή