«Σόκαρε» την Μπαρτσελόνα η Βαλένθια

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 19:16
UPD:20:01
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Την ευκαιρία να βρεθεί μόνη της στην κορυφή της La Liga θα έχει το βράδυ της Κυριακής (26/01) η Ρεάλ Μαδρίτης, εφόσον δεν ηττηθεί στην έδρα της Βαγιαδολίδ.

Αυτό διότι η Βαλένθια υποχρέωσε σε ήττα την Μπαρτσελόνα στο πιο σημαντικό ματς της 21ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος, με 2-0 στο Μεστάγια, αποτέλεσμα που ναι μεν κράτησε τους Καταλανούς στο ρετιρέ της βαθμολογίας, αλλά με τη Ρεάλ ισόβαθμη κι έτοιμη να προσπεράσει.

Η προϊστορία ήταν σαφώς με το μέρος της «Μπαρτσα» (είχε να ηττηθεί από τις «νυχτερίδες» σε αγώνα πρωταθλήματος από την περίοδο 2006-07), ωστόσο, όλες οι παραδόσεις κάποτε σταματούν.

Η Βαλένθια έπαιξε πιο παθιασμένα, δεν πτοήθηκε ούτε από την απόκρουση του Τερ Στέγκεν στο πέναλτι του Μάξι Γκόμες (12΄), ούτε από το δοκάρι του ίδιου παίκτη (29΄), και με μεγαλύτερο πάθος έφτασε σε μία δίκαιη πέρα για πέρα νίκη, που την βάζει για τα καλά στο... κόλπο της εξόδου στο Champions League.

Το αυτογκόλ του Ζόρντι Άλμπα στο 48΄ απέδωσε... δικαιοσύνη για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, οι Καταλανοί στη συνέχεια πίεσαν, αλλά δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, και ο Γκόμες στο 77΄ διαμόρφωσε σε αντεπίθεση το τελικό σκορ.

Μετά από δύο «χλωμές» νίκες στα πρώτα παιχνίδια του, ο Κίκε Σετιέν γνώρισε νωρίς την πρώτη ήττα του στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» και θα αρχίσει από πολύ νωρίς να αισθάνεται την πίεση...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις