Φιλιππίνες - Εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στο ξενοδοχείο

Ο επικεφαλής των στασιαστών στρατιωτικών δήλωσε ότι θα εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 11:37
EPA/FRANCIS R. MALASIG

A- A A+

Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού των Φιλιππίνων εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Peninsula της Μανίλας, όπου είχαν οχυρωθεί 25 στρατιωτικοί ζητώντας την παραίτηση της προέδρου Αρόγιο. Μεταξύ τους ήταν 12 υπόδικοι που θα δικάζονταν σήμερα για τη συμμετοχή τους σε πραξικόπημα το 2003.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας ακούστηκαν πυροβολισμοί και έγινε χρήση δακρυγόνων.

Ξένα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι στασιαστές παραδόθηκαν, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Πάντως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής των στασιαστών δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το κτίριο του ξενοδοχείου.

Όλα άρχισαν νωρίς το πρωί όταν οι υπόδικοι στρατιωτικοί βγήκαν από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να δικαστούν για συμμετοχή σε φερόμενη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2003, και κατέφυγαν στο πολυτελές ξενοδοχείο του οικονομικού κέντρου της Μανίλας. Προηγουμένως πραγματοποίησαν πορεία καλώντας για την ανατροπή της κυβέρνησης της προέδρου Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο.

Η αστυνομία ζήτησε αμέσως την εκκένωση του ξενοδοχείου και αρχές απηύθυναν τελεσίγραφο στους στρατιωτικούς το οποίο έληγε στις 15:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος). Οι πραξικοπηματίες απέρριψαν το τελεσίγραφο και εμπόδισαν πελάτες του ξενοδοχείου να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή