Ολυμπιακοί Αγώνες: Ορόσημο έξι μηνών πριν την Τελετή Έναρξης

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 10:10
UPD:10:40
REUTERS/Issei Kato
A- A A+

Στην τελική φάση του δεκαετούς σχεδιασμού μπαίνουν από αύριο (24/01) οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Έξι μήνες απομένουν για την έναρξη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι υπεύθυνοι του Τόκιο 2020 ασχολούνται με λιγότερα ζητήματα από όσα είχαν οι ομόλογοί τους πριν από 4 χρόνια στο Ρίο, αν κι ακόμη υπάρχουν άλυτα θέματα ενόψει της Τελετής Έναρξης (24/07), όπως οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες που αναμένονται εκείνη την περίοδο.

REUTERS/CHRISTINE CHAN

Ο εκπρόσωπος Τύπου της διοργάνωσης, Μάσα Τακάγια, με δηλώσεις του στο Reuters αναφέρει ότι «όλα τώρα προχωρούν γρήγορα και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, με κάποιες ανωμαλίες, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τα πάντα πήγαν καλά. Όλα ήταν εκεί που θέλαμε να έχουμε και στους επόμενους 6 μήνες θα επιδιώξουμε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Μια σημαντική διαφορά που υπάρχει σε σχέση με τους Αγώνες του 2016 στην Βραζιλία είναι το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος, καθώς έχουν πωληθεί ήδη στην εγχώρια αγορά περίπου 4.5 εκατομμύρια εισιτήρια.

Το επίκεντρο των νέων εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι πιθανό να είναι το εθνικό στάδιο 68.000 θέσεων που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε τον Δεκέμβριο.

REUTERS/CHRISTINE CHAN

Το μεγαλύτερο ζήτημα για τους διοργανωτές, έχει να κάνει με την καλοκαιρινή ζέστη του Τόκιο. Οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο υπερβαίνουν συχνά τους 30 βαθμούς, με την υγρασία να χτυπά… κόκκινο.

Αύριο Παρασκευή (24/01) η πόλη θα γιορτάσει το ορόσημο των έξι μηνών από τους Αγώνες, με ένα πάρτι και πυροτεχνήματα πάνω από το τεράστιο μνημείο των Ολυμπιακών δακτυλιδιών που ανεγέρθηκε στον κόλπο του Τόκιο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις