Ο ΠΑΟΚ 3-1 τον Αστέρα σε «αποθέωση» του VAR

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 20:27
UPD:20/01/2020 00:07
INTIME SPORTS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1 στην Τούμπα χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλό επίπεδο απόδοσης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και σε παιχνίδι όπου σημαντικές για την εξέλιξη του παιχνιδιού αποφάσεις του Θεσσαλού διαιτητή Σκουλά ανατράπηκαν μετά τη χρήση του VAR.

Οι Αρκάδες, πάντως, κάθε άλλο παρά... ψαρωμένοι ξεκίνησαν στην Τούμπα και στο 14΄ έχασαν καλή ευκαιρία, όταν από λάθος του Αουγκούστο ο Λουίς Φερνάντεθ σούταρε, για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 25΄ με κεφαλιά του Ίνγκασον (άουτ), στην πρώτη ευκαιρία του αλλά στο 29΄ άνοιξε το σκορ με γυριστό σουτ του Σφιντέρσκι, σε φάση που η κατακύρωση του τέρματος έγινε με καθυστέρηση πέντε λεπτών, προκειμένου να ελεγχθεί από το σύστημα.

Στο 39΄ οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ντόουγκλας στον Μαρκ Φερνάντεθ. Ο Σκουλάς πήγε στο VAR και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, πιθανόν επειδή ο Βραζιλιάνος του ΠΑΟΚ πρώτα έδιωξε την μπάλα και μετά «βρήκε» τον αντίπαλό του

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ διπλασίασε στο 61΄ με κοντινό σουτ του Πέλκα, κι ενώ χρειάστηκε πάλι η προσφυγή στο VAR, καθώς αρχικά ο βοηθός είχε καταλογίσει οφσάιντ.

Στο 64΄ ο Σουάρεθ ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι, είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε αλλά το πέναλτι που αρχικά υποδείχθηκε ανακλήθηκε μετά την επανεξέταση της φάσης κι έγινε φάουλ, ενώ η δεύτερη κίτρινη έγινε απευθείας κόκκινη.

Στο 79΄ ο Λάμπρου πέτυχε το 3-0 από ασίστ του Μίσιτς, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 85΄ ο Μαρκ Φερνάντεθ, με τον διαιτητή να ακυρώνει αρχικά το γκολ που κατακυρώθηκε με τη χρήση του VAR! 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις