«Ερυθρόλευκο ηφαίστειο» έκαψε την Μπάγερν

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 22:20
UPD:22:43
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Αποδίδοντας σε μεγάλο μέρος του αγώνα εξαιρετικό μπάσκετ, ειδικά στις περιόδους που ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε το β΄ rotation ως σχήμα, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 89-72 την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέγραψαν την πρώτη επιτυχία τους με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-12 και υποχρέωσαν τη γερμανική ομάδα στη 14η ήττα της, δεύτερη σε δύο ημέρες στην Ελλάδα καθώς είχε προηγηθεί το... «βάσανο» του ΟΑΚΑ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, έχοντας πια την εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας, έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σκοράροντας 20 πόντους (σε 17 λεπτά!) με 5/6 τρίποντα και οδηγώντας την αντεπίθεση του Ολυμπιακού, που ξεκίνησε στα μισά της 3ης περιόδου και απέφερε επιμέρους σκορ 35-19 ως τη λήξη.

Εκτός του Βεζένκοφ, που «αναγεννημένος» πια αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στη συνέχεια, καταλυτική επίσης υπήρξε η παρουσία του Τέιλορ Ρότσεστι, που μοίρασε 12 ασίστ παίζοντας κάτι λιγότερο από 20 λεπτά!

Καθένας όμως πρόσφερε και κάτι, κι αυτό ήταν το κέρδος από το αποψινό βράδυ: ο Μπάλντουιν (10π.) ξεκίνησε στην πεντάδα και έδωσε λύσεις, ο Πολ ενέργεια και σκορ, ο Ρούμπιτ 14 πόντους με μόλις 5 σουτ (!), ενώ το «βάπτισμα του πυρός» με τη νέα ομάδα του πήρε ο Χαραλαμπόπουλος.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 17-14 στην πρώτη περίοδο, 27-19 στα μισά της β΄ περιόδου και 37-26 στο 18΄, αλλά τα λάθη και οι κακές επιλογές τιμωρήθηκαν από τους Βαυαρούς, που μείωσαν στο -5 (37-32), στο τέλος του ημιχρόνου.

Η ίδια κακή εικόνα συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα αργούς στην επίθεση και με πολλά λάθη στην επίθεση, επιστρέποντας στην Μπάγερν να ξεφύγει με 5 πόντους (37-42), τρέχοντας συνολικό σερί 16-0!

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 47-53 στο 27΄, αλλά στα τελευταία τρία λεπτά η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και επέτρεψε στους γηπεδούχους να κλείσουν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ (54-53).

Ένα σερί 7-0 στα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου έφερε το +8 (61-53) και από εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξανακοίταξαν πίσω τους, αφού με ένα επιθετικό κρεσέντο ξέφυγαν με 76-61 στο 35΄ και έκλεισαν τη βραδιά μέσα στο ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα των φίλων τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις