Βρετανία: Γκρίνια στην κυβέρνηση επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν Plan B για τη Huawei

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 15:35
UPD:15:39
A- A A+

Διαρκώς αυξανόμενη είναι η δυσαρέσκεια στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης για την αδυναμία της Ουάσιγκτον να παρουσιάσει ένα «Plan B» που θα δώσει τη δυνατότητα στη Βρετανία να μη χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Huawei στα μελλοντικά δίκτυα 5G.

Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την «Guardian», παραπονιούνται ότι παρά την έντονη άσκηση πιέσεων από την κυβέρνηση Τραμπ εναντίον του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών, η Ουάσιγκτον δεν μπόρεσε να προτείνει βιώσιμη εναλλακτική τεχνολογία σε αντίστοιχη τιμή.

«Το θέμα είναι ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν plan B», ανέφερε πηγή της βρετανικής κυβέρνησης. «Όταν πιέζονται για το αν οι ΗΠΑ μπορούν να προτείνουν μια τεχνολογική εναλλακτική λύση, η απάντηση είναι ότι δεν έχουν», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης παρουσίασαν τη Δευτέρα στη βρετανική κυβέρνηση νέα στοιχεία για τους κινδύνους να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός της Huawei. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση τις επόμενες εβδομάδες.

Ο ίδιος ο Τζόνσον από την πλευρά του εξέφρασε την Τρίτη την πεποίθηση ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Βρετανίας αναβαθμίζοντας το δίκτυο επικοινωνιών 5G σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι όσοι αντιτίθενται στη χρήση εξοπλισμού της κινεζικής Huawei στα νέα δίκτυα 5G θα πρέπει να έχουν κάποια «εναλλακτική» τεχνολογία να παρουσιάσουν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή