PKK: Δεν υπάρχουν νεκροί από την τουρκική επίθεση

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2007 14:36
UPD:17:21
A- A A+

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Κόμματος Κούρδων Εργατών (ΡΚΚ) παραδέχθηκε σήμερα πως τουρκικά μαχητικά ελικόπτερα βομβάρδισαν χθες μαχητές του μέσα στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όμως διέψευσε πως υπήρξαν θύματα από την επέμβαση αυτή, όπως διατείνεται η ¶γκυρα. Η οργάνωση, η οποία σε πρώτο χρόνο είχε διαψεύσει την επίθεση καθαυτή, επανέλαβαν προς την ¶γκυρα την πρότασή της για εκεχειρία.

«Υπήρξε μία αεροπορική επίθεση, η οποία εκτελέσθηκε από ελικόπτερα κατά μήκος των συνόρων»τόνισε στέλεχος του ΡΚΚ στο Αρμπίλ, ζητώντας να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.?    «Ουδείς από τους μαχητές μας σκοτώθηκε», τόνισε ο ίδιος, ο οποίος χθες είχε αρνηθεί πως υπήρξε οιαδήποτε εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

«Το ΡΚΚ επιθυμεί να επιλύσει την κρίση με την ¶γκυρα», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, παραπέμποντας στη χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία δηλώνει έτοιμη «να καταθέσει τα όπλα εάν οι τουρκικές αρχές απαντήσουν θετικά σΆ έναν ορισμένο αριθμό προϋποθέσεων», που αφορούν την αναγνώριση των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού στο Σύνταγμα κι αποδεχθεί την κουρδική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή