Kριτική Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση για τη Δικαιοσύνη

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2007 18:12
UPD:18:21
A- A A+

«Ο απολογισμός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στον τομέα της Δικαιοσύνης, δεν είναι καθόλου θετικός. Και υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία έχουν τεθεί για τη δημοκρατία μας, όπως είναι το θέμα της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων, για το οποίο ακόμα δεν έχουμε μάθει την αλήθεια, αν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, τι έγινε με το πόρισμα Ζορμπά, γιατί φοβάται ο πρωθυπουργός και δεν θέλει, ούτε στο Κοινοβούλιο, αυτό να συζητηθεί».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

«Η υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, η έντονη, κομματική χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης από αδιαφανή κομματικά συστήματα και, βεβαίως, οι αναξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο, που έχουν πάρει πια τη μορφή χιονοστιβάδας, ακόμα και σε οικογένειες στελεχών της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θέτω αυτά τα ερωτήματα διότι, αν θέλουμε να μιλάμε για Δικαιοσύνη, πρώτα εμείς πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα. Θέτω αυτά τα ερωτήματα και με αφορμή πιο πρόσφατα γεγονότα. Προστατεύεται το κύρος της Δικαιοσύνης όταν, με ευθύνη επικεφαλής της, απαξιώνονται οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές και όταν ο ίδιος λειτουργεί, κατά ρητή παράβαση της αρχής της νομιμότητας, όπως συνέβη στη συνέχεια των παραιτήσεων των μελών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων; Ναι, το δίλημμα είναι σήμερα μεταξύ βαρβαρότητας και δημοκρατίας αλλά, δυστυχώς, δεν συμβάλλει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή