Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Σταδιακά οι βροχές θα ενταθούν και στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά από το απόγευμα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση. Το βράδυ στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανόν τη νύχτα να βρέξει στη Θεσσαλία. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στα νότια το βράδυ θα φτάσουν τα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά κατά τόπους θα αυξηθούν και αργότερα θα σημειωθούν βροχές κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ από το απόγευμα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα βρέξει κυρίως στα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Τις πρωϊνές ώρες στα βόρεια κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τις πρωϊνές ώρα κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής από το απόγευμα. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι: Ασθενείς. Σταδιακά θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο Δευτέρα η ΕΜΥ, οι οποίες στη Δυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ στα δυτικά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή