Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 07:00
UPD:09:46
A- A A+

ΣΤΑΔΙΑΚΗ επιδείνωση του καιρού προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και τοπικές καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ που βαθμιαία το βράδυ στις βορειότερες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες οι οποίες στην Κρήτη πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 7 με 8 και αργότερα πιθανώς κατά τόπους 9 Μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά πιθανώς 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδα. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά κυρίως το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και αργότερα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, με χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορη βελτίωση του καιρού στη βορειοδυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Ανεμοι: Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίου 9 και πιθανώς 10 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 8 με 9 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 9 και πιθανώς 10 Μποφόρ. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή