Καρέ - καρέ η διπλή επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 17:48
UPD:18:44
Ελληνική Αστυνομία
A- A A+

Βίντεο και φωτογραφίες από τις χθεσινές (σ.σ. Σάββατο) επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση δύο κτιρίων στο Κουκάκι, έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στην οδό Ματρόζου και στην οδό Παναιτωλίου, όπου ομάδες αντεξουσιαστών προχώρησαν στην ανακατάληψη των συγκεκριμένων κτιρίων.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ έφθασαν αμέσως στην περιοχή, όπου έως τις 9.30 το βράδυ, κατάφεραν να «σπάσουν» τις δύο καταλήψεις, προχωρώντας παράλληλα στη σύλληψη 13 ατόμων.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Κατά τη διάρκεια της διπλής επιχείρησης, μάλιστα, συνολικά έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, καθώς  οι αντεξουσιαστές προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο των δυνάμεων ασφαλείας, πετώντας μπογιές, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στη γειτονιά της Αθήνας ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ομάδες αντεξουσιαστών ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, αιφνιδιάζοντας την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αλληλέγγυοι, οι οποίοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές αρχές μάλιστα, προχώρησαν σε χρήση χημικών, αλλά και στην προσαγωγή εννέα ατόμων (σ.σ. οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις).

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Τα συγκεκριμένα κτίρια είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, είχε ξεσπάσει πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τις καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή