Μέτωπο κυβέρνησης - Ν. Φίλη για την Εκκλησιαστική Ακαδημία στη Βοστώνη

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 21:44
UPD:21:46
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Μέτωπο με την κυβέρνηση, με αφορμή τη χρηματοδότηση της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στη Βοστώνη, φαίνεται ότι έχει ανοίξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Αμερικής δεν υπηρετείται με κινήσεις δημοσίων σχέσεων του κ. Μητσοτάκη» έσπευσε να επισημάνει το πρώην κυβερνητικό στέλεχος, απαντώντας σε δηλώσεις αξιωματούχων της νυν κυβέρνησης.

Αφού έκανε λόγο για «χρυσή χορηγία δύο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως σ’ ένα ιδιωτικό εκκλησιαστικό κολέγιο με μόλις 170 σπουδαστές», ο κ. Φίλης υπογράμμισε την ανάγκη για ισότιμη εκπαίδευση και γνώση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Νωρίτερα, κυβερνητικοί κύκλοι αποδοκίμασαν τα σχόλια του βουλευτή, ο οποίος επέκρινε με σφοδρότητα την απόφαση επιχορήγησης της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

«Η διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων της Αμερικής αποτελεί εθνικό καθήκον και υπηρετεί απολύτως το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον. Αυτό δεν περιμένουμε να το αντιληφθούν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κ. Φίλης» δήλωσαν, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φίλης, σε ανάρτησή του στο Facebook, έσπευσε να ασκήσει κριτική στην απόφαση επιχορήγησης της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στην αμερικανική πόλη.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με περίπου 15.000 φοιτητές το καθένα, λαμβάνουν από 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τα λειτουργικά τους έξοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσα θα παίρνει κάθε χρόνο το εκκλησιαστικό - ιδιωτικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, αναδρομικά μάλιστα από το 2019» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Προφανώς για την κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερη σημασία οι θεολογικές σπουδές 150 φοιτητών στις ΗΠΑ, από τις σπουδές χιλιάδων ελληνόπουλων, σε δεκάδες τμήματα και επιστημονικές κατευθύνσεις στη χώρα μας».

«Άλλη μια απόδειξη του... επιτελικού ενδιαφέροντος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο και γενικότερα τη δημόσια εκπαίδευση. Τι απομένει λοιπόν στους Έλληνες φοιτητές για να σπουδάσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες; Να κάνουν το σταυρό τους;»

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή