Τραγωδία στους Παξούς: Δώδεκα νεκροί, στο νοσοκομείο επτά άτομα

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 21:27
UPD:21:29
Eurokinissi/EUROKINISSI

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, παραλαμβάνουν σωρούς νεκρών προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Πρέβεζας το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020. Σκάφος που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες, καθώς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός τους, βυθίστηκε το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma. Μέχρι το μεσημέρι είχαν εντοπιστεί και

A- A A+

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά το ναυάγιο με βάρκα μεταναστών στο Ιόνιο, περίπου 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας διακομίστηκαν 21 άτομα (20 άνδρες, μία γυναίκα), ηλικίας από 20 έως 50 ετών.

Εξ αυτών, επτά άτομα παρέμειναν για νοσηλεία, καθώς η κατάσταση της υγείας τους χρήζει παρακολούθησης.

Την ίδια ώρα, όπως γνωστοποίησε το λιμενικό σώμα, από τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή προέκυψε ο πνιγμός συνολικά 12 ατόμων.

Οι μετανάστες εκτιμάται ότι βρίσκονταν για αρκετές ημέρες στο σκάφος, ενώ άγνωστη παραμένει η ταυτότητα και η χώρα καταγωγής τους.

Από την πρώτη στιγμή, ο δήμος Πρέβεζας έσπευσε να συνδράμει τους διασωθέντες, προσφέροντας ρούχα και τρόφιμα. Έχει μάλιστα, ετοιμάσει ειδική αίθουσα στο Κανάλι της Πρέβεζας, προκειμένου να φιλοξενηθούν απόψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη περιοχή επιχείρησαν σκάφη του λιμενικού σώματος, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας κα ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη λύπη του για την ανθρώπινη τραγωδία, ενώ χαιρέτισε το έργο των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

«Εκφράζω τη λύπη μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Αξίζουν έπαινοι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές. Η επιχείρηση συνεχίζεται».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για μία «ασύλληπτη τραγωδία», η οποία «μας προκαλεί σοκ και μας γεμίζει απέραντη θλίψη». Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή