Σε απολογία ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με αποκλεισμό της έδρας τους από 2-4 αγωνιστικές και βαρύτατο πρόστιμο
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 14:35
UPD:14:38
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Σε απολογία για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League με τον Παναθηναϊκό, κλήθηκε ο Ολυμπιακός, που πλέον, κινδυνεύει με νέα «καμπάνα» αποκλεισμού της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Πάνω που οι «ερυθρόλευκοι» εξέτισαν την ποινή της τιμωρίας τους για τα όσα είχαν συμβεί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) κινδυνεύουν με νέο αποκλεισμό της έδρας τους, μετά την πειθαρχική δίωξη του αναπληρωτή υπευθύνου ασκήσεως διώξεως ποδοσφαιρικών αδικημάτων.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να απολογηθούν για τα όσα προηγήθηκαν του ντέρμπι με τον «αιώνιιο» αντίπαλό τους (επεισόδια των οπαδών τους με την αστυνομία) κι αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να παίξουν τα επόμενα εντός έδρας ματς (εφόσον τιμωρηθούν) χωρίς την παρουσία των οπαδών τους στις εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκη.

Για την ακρίβεια οι Πειραιώτες κλήηθκαν σε απολογία με βάση αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 15 παράγραφος 4β. Σε αυτό γίνεται αναφορά και για πρόστιμο που φτάνει μέχρι και τις 250.000 ευρώ. Συγκεριμένα: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική πενήντα χιλιάδων ευρώ έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές".

Τα τέσσερα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι με Καλαμάτα (Κύπελλο), Άρη, Ξάνθη και Πανιώνιο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις