Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ κυρίως στο Αιγαίο, θυελλώδεις βορείους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και τοπικά καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορη βελτίωση στην Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις στα νότια αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής χώρας σχετικά με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Δυτικοί 6 με 7 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 7 με 8 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ που έως το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και πιθανώς στην Πεντέλη. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κυρίως στα ανατολικά. Πιθανές χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Κρήτης. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και έως αργά το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός πιθανώς στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή