Ζημίες εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η Motorola Inc.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2001 08:36
A- A A+

Ζημία ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η υπ΄αριθμόν δύο εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Motorola Inc., την πρώτη της, μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ετών δραστηριότητας, ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις των συσκευών και των ημιαγωγών.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, οι μετοχές της εταιρείας έχασαν ποσοστό 8,5%. Εκτός από τις επιβαρύνσεις, η ζημία ανήλθε σε 206 εκατ. δολ. ή εννέα σεντς ανά μετοχή, έναντι κέρδους από τις εργασίες της ύψους 481 εκατ. δολ. ή του σπλιτ των μετοχών σε 21 σεντς, τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Motorola, Scott Wyman.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας στα 7,75 δισ. δολ. από 8,75 δισ. δολ. αντιστοίχως.

Η πτώση στις πωλήσεις τσιπ και κινητών τηλεφώνων, επηρέασαν το κόστος λειτουργίας σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει με την υπ΄αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας Nokia Oyj, αλλά και την ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, ο Chief Executive Officer (CEO), Christopher Galvin, σχεδιάζει να προχωρήσει στη μείωση του κόστους, ακόμη και μέσω της μείωσης των θέσεων εργασίας κατά 22.000, κίνηση η οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα μειώσει τις ζημίες της Motorola.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή