Μπισκότα με έντομα και ξηρά σύκα με αφλατοξίνες στα ράφια σούπερ μάρκετ

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 12:56
A- A A+

Την απόσυρση του προϊόντος «Ξηρά Σύκα - AΛΦΑ» (συσκευασία 1 κιλού) που παρασκευάζει και διανέμει η εταιρεία «Γ.Κωνσταντόπούλος και Υιοί » (ΒΙ.ΠΕ.Μελιγαλα - Μεσσηνία), ως μη ασφαλούς, ζήτησε η Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών & Εμπορίου της Νομαρχίας Αθηνών μετά από δειγματοληψία που πραγματοποίησε σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος (Λ. Κηφισίας 228 -Ν. Ψυχικό).

Κατά την Α’ Εξέταση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το προϊόν κρίθηκε μη σύμφωνο με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία - επικίνδυνο και μη ασφαλές και δεν επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία του, αφού περιέχει αφλατοξίνες σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τις μέγιστες αποδεκτές.

Η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Αθηνών ενημέρωσε σχετικά την εταιρεία και ζήτησε την άμεση απόσυρση του προϊόντος από την αγορά, μέχρι την οριστικοποίηση του αποτελέσματος από το Χημείο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ όπου εντοπίστηκε το προϊόν, προχώρησε ήδη στη δέσμευση και ανάκληση του προϊόντος, τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από τις κεντρικές του αποθήκες.

Επίσης μη κανονικό -μη ασφαλές κρίθηκε το προϊόν «Μπισκότα Αλλατίνη petit-beurre. Milk chocolate Παυλίδης» που παρασκευάζει και διανέμει η εταιρεία «ΕLBISCO ABEE » (21ο χλμ Λ. Μαραθώνος - Πικέρμι). Στο προϊόν που προσκόμισε καταναλωτής στη Διεύθυνση Εμπορίου, καθώς και στα προϊόντα που δειγμάτισε στη συνέχεια η Διεύθυνση, εντοπίστηκαν έντομα.

Συγκεκριμένα μετά την προσκόμιση του προϊόντος από τον καταναλωτή ακολούθησε δειγματοληψία από την Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Αθηνών στο συγκεκριμένο κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour (Ιφιγένειας 47,Ν.Ιωνία), απ' όπου το είχε προμηθευθεί ο καταναλωτής .

Κατά την Α’ Εξέταση τους από το Γενικό Χημείο του Κράτους, τα εν λόγω προϊόντα κρίθηκαν μη κανονικά και μη ασφαλή και δεν επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία τους, διότι περιείχαν έντομα.

Τα δείγματα παραπέμφθηκαν στο Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο για να αποφανθεί για την επικινδυνότητα του προϊόντος για τη δημόσια υγεία.

Η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Αθηνών ενημέρωσε σχετικά την εταιρεία παραγωγής και το σούπερ μάρκετ και ζήτησε την άμεση απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή