Ο Άρης σταμάτησε (4-2) τον αήττητο καλπασμό του ΠΑΟΚ

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 21:53
UPD:22:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Ο παίκτης του Άρη Λίντσεϊ Ρόουζ (Α) πανηγυρίζει, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Άρης - ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, στο στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης στη Θεσσαλονίκη

A- A A+

Το αήττητο σερί των 51 αγώνων που έτρεχε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Super League σταμάτησε απόψε, κατά τρόπο εμφατικό, ο Άρης.

Οι «κίτρινοι» νίκησαν -με ανατροπή- τον πρωταθλητή 4-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Ταυτόχρονα, ο Άρης κατέγραψε την πρώτη νίκη επί του συμπολίτη του μετά τις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν είχε επιβληθεί τότε με 1-0 στην Τούμπα. Πλέον, ο «Δικέφαλος» αναμένει το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι «αιωνίων» για να δει αν θα παραμείνει πρώτος..

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, όταν στο 12΄ ο Σφιντέρσκι από λάθος του Κουέστα σε σουτ του Πέλκα, πρόλαβε τους αντιπάλους του και με πλασέ έσπρωξε  την μπάλα στα δίχτυα του Άρη για το 0-1. 

Ο Άρης έψαχνε την ευκαιρία αντίδρασης και στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Λάρσον, που από αριστερά πλαγιοκόπησε την άμυνα του ΠΑΟΚ και με σουτ αιφνιδίασε τον Ζίφκοβιτς στο 17΄. 

Στο 37΄ από γύρισμα του Γιαννούλη το σουτ του Λημνιού έφυγε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 40΄ από σέντρα του Κόρχουτ ο Φραν Βέλεθ με ωραία δυνατή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς για το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Στο 47΄ από λάθος του Ζίφκοβιτς ο Ρόουζ πέτυχε τρίτο γκολ με κεφαλιά, που κατακυρώθηκε με την επιβεβαίωση του VAR, κι έδωσε εξαιρετικά μεγάλο προβάδισμα στους «κίτρινους».

O ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει σημεία αποσταθεροποίησης και στο 48΄ γκολ του Φετφατζίδη ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάϊντ. Στο 67΄ ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του φάση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στην ωραία σέντρα του Γιαννούλη, ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα που απομάκρυνε τον κίνδυνο εξ επαφής.

Στο 70΄ ο Σάσα έγραψε το 4-1 μετά από πάσα του Φετφατζίδη και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ απλώς να μειώνει στο 77΄ με τον Μάτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις