Αποστολή στη Ρωσία για τον Παναθηναϊκό

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 11:33
UPD:11:40
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Τη δέκατη νίκη στη φετινή διοργάνωση θα διεκδικήσει απόψε (19:00) ο Παναθηναϊκός, που θα παίξει στη Ρωσία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μετρά έως τώρα 11 νίκες, έναντι 9 του αντιπάλου της που ευελπιστεί να μειώσει τη διαφορά στη μία. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ήττα (75-87) στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ συνολικά μετρά τρεις απώλειες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του.

Αντίθετα, η ΤΣΣΚΑ έρχεται από δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο (78-75), αλλά μετρά πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια της.

Ο Νικ Καλάθης θα βρει ως αντίπαλο στην περιφέρεια τον πρώην «πράσινο» Μάικ Τζέιμς. Ο Τζέιμς έχει μέσο όρο φέτος 20 πόντους και 4,5 ασίστ και είναι μόλις ο ένας από τους τρεις παίκτες που πετυχαίνουν από 20 πόντους και πάνω μέσο όρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στον αντίποδα, ο Καλάθης έχει περιοριστεί φέτος σε 13,8 πόντους, αλλά οι 8,6 ασίστ που μοιράζει ανά παιχνίδι είναι το υψηλότερο νούμερο στον συγκεκριμένο στατιστικό τομέα.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια φιλόδοξη ομάδα που έχει χτιστεί για να καταφέρει κάτι μεγάλο. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε προετοιμαστεί καλά και περιμένουμε από τους φιλάθλους μας να μας στηρίξουν θερμά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, κινητικοί με κίνητρο και επιθετικότητα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα» σχολίασε για τον αγώνα ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης.

Από την πλευρά του, ο Ρικ Πιτίνο επισήμανε: «H περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ αποτελεί τη βασική της δύναμη και θα πρέπει να την περιορίσουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στην περιφερειακή μας άμυνα, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς. Θα χρησιμοποιήσουμε αρκετά τον Μήτογλου στη θέση "4", γιατί βάσει ποσοστού είναι ο καλύτερός μας ριμπάουντερ και χρειαζόμαστε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις