Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για την Ολυμπιακή

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 16:34
UPD:17:33
A- A A+

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή το θέμα της Ολυμπιακής. Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε Πόντιο Πιλάτο την κυβέρνηση και την κατηγόρησε για απαξίωση δημόσιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας.

«Απαξιώνετε στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις και μετά λέτε ότι θα τις κλείσετε», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος παραδέχθηκε, πάντως, ότι στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών οι πολιτικές ευθύνες είναι διαχρονικές.

«Η Νέα Δημοκρατία αφαιρεί από το οπλοστάσιο της ελληνικής οικονομίας ένα στρατηγικό όπλο που εξυπηρετεί τους πολίτες και προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα, οδήγησε τη εταιρεία σε χρεοκοπία, ακύρωσε το διαγωνισμό πώλησης και δεν διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ», δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

«Είμαστε πλέον αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να σταθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και μέσα και έξω από το κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Κάλεσε παράλληλα την «άλλη Αριστερά» να συμπαρασταθεί στην ανάγκη να ανοιχτεί ένας νέος δρόμος, ώστε να μην καλλιεργείται στο λαό αίσθηση φόβου, ανημπόριας και αδιεξόδου, να μην εμπαίζεται, όπως στην περίπτωση του Ασφαλιστικού ή της Ολυμπιακής ότι το μέλλον της είναι το κλείσιμό της.

«Η Ολυμπιακή ακόμα και σήμερα μπορεί, αν εκσυγχρονιστεί, αν υπάρχει η βούληση και η ΝΔ δεν την έχει, διότι κατέθεσε αμαχητί τα όπλα στις Βρυξέλλες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ολυμπιακή δεν πιστεύω ότι θα κλείσει και κανείς δεν θα τολμήσει να το κάνει αυτό. Θα έχει πολύ μεγάλες ευθύνες. Θα είναι έγκλημα διαχρονικό στο μέλλον και θα είναι και στρατηγικού χαρακτήρα έγκλημα διότι θα έχει να κάνει με στρατηγικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον ρ/σ Alpha 98,9.

Στήριξη στον Κ. Χατζηδάκη

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος χαρακτήρισε επικοινωνιακά τεχνάσματα τις λύσεις που επιχείρησαν κατά καιρούς να δώσουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της Ολυμπιακής, ενώ τόνισε ότι ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Χατζηδάκης χειρίζεται το θέμα με υπευθυνότητα και με βάση τις εντολές του Πρωθυπουργού.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η γαλλική κυβέρνηση, εν αντιθέσει με την ελληνική, αντέδρασε με προσφυγή κατά της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair,ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως το υπουργείο Μεταφορών όχι μόνο δεν αδράνησε αλλά αντιθέτως έδωσε τη μάχη για την προάσπιση των συμφερόντων της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της χώρας, ερχόμενο σε σύγκρουση με την ΕΕ.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη για την αγορά της εταιρείας, δήλωσε πως δεν έχει κανένα τέτοιο στοιχείο, ενώ μετά από άλλη ερώτηση τόνισε πως η Ολυμπιακή Αεροπορία για πολλά χρόνια παράγει και προκαλεί ελλείμματα έτσι όπως λειτουργεί και ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που στοιχίζει λεφτά σε όλους τους έλληνες πολίτες. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να βρει μια λύση που θα εξυπηρετεί όλους τους στόχους. Την απαλλαγή από τα μεγάλα ελλείμματα, τη διατήρηση της συγκοινωνίας εντός Ελλάδας και την διατήρηση των θέσεων των εργαζομένων», επεσήμανε ο κ. Αντώναρος.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν είναι σε γνώση της κυβέρνησης non paper που έλαβαν βουλευτές της ΝΔ και στο οποίο αναφέρεται ότι επιβάτες της Ολυμπιακής Αεροπορίας μπορούν να είναι μόνο οι πλούσιοι πολίτες, αφού δήλωσε πως δεν γνωρίζει το εν λόγω χαρτί, σημείωσε πως δεν συμμερίζεται καμία τέτοια άποψη.

Ουδέν σχόλιο για τα περί προσλήψεων προσωπικού

Σε ό,τι αφορά την τύχη των εποχιακών υπαλλήλων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις σχετικές τοποθετήσεις του κ. Χατζηδάκη, ενώ κληθείς να σχολιάσει ότι η Ολυμπιακή - όπως γράφει η «Απογευματινή» - προχωρά σε 714 προσλήψεις προσωπικού, είπε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο και ότι δεν ασχολείται με την επιχειρηματική καθημερινότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Νέες διαβεβαιώσεις από τον Κ. Χατζηδάκη

Η χώρα δεν θα μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς αεροπορικές υπηρεσίες και στην όποια διάδοχη κατάσταση προκύψει, τα νησιά θα έχουν την απαραίτητη αεροπορική κάλυψη, τόνισε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, ο κ. υπουργός πρόσθεσε ότι η εξέλιξη των κρατήσεων στην Ολυμπιακή βαίνει ομαλώς και μάλιστα με αυξητικές τάσεις, δεδομένου ότι η εταιρεία θα λειτουργεί κανονικά έως ότου ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις μετά τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

«Από εδώ και πέρα, η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη. Αν γίνουν κακοί χειρισμοί είναι αποκλειστική ευθύνη της ίδιας, αλλά και προσωπικά του Κωστή Χατζηδάκη», δήλωσε στον Α984, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Ο.Α.: Σε φυσιολογικά επίπεδα η επιβατική κίνηση

Eν τω μεταξύ, η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών (ΟΑ), σε ανακοίνωσή της, καθησυχάζει το επιβατικό κοινό ότι θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της, εν όψει και της εορταστικής περιόδου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επιβατική κίνηση των ΟΑ κινείται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα παρουσιάζοντας την αναμενόμενη αυξητική τάση λόγω της εορταστικής περιόδου.

Η διοίκηση της εταιρείας, όπως τονίζει, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ώστε να διασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα για τον μέλλον της Ολυμπιακής.

Κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές

Οι εργαζόμενοι στις Ολυμπιακές Αερογραμμές έχουν συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για αύριο Πέμπτη και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές.

ΚΚΕ: Θύμα της απελευθέρωσης της αγοράς η Ολυμπιακή

«Ο ελληνικός λαός σύσσωμος πρέπει να δει το θέμα σαν δική του υπόθεση», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη σημερινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ.

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ θεωρεί «ότι η Ολυμπιακή αυτή τη στιγμή είναι το θύμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς και της πολιτικής επιλογής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που έχει συμφωνηθεί βεβαίως και από τις ελληνικές κυβερνήσεις, να κυριαρχήσουν δυο τρεις αεροπορικές γραμμές».

Ο λαός, είπε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, πρέπει να διεκδικήσει δημόσιο εθνικό αερομεταφορέα, να καταλάβει ότι όλα όσα λέγονται για την Ολυμπιακή, είτε αντιπροσωπεύουν υπαρκτά προβλήματα είτε όχι, είναι προσχήματα για τη συρρίκνωσή της και για το άνοιγμα του δρόμου να κυριαρχήσουν ιδιώτες στον ελληνικό χώρο και στις διεθνείς μεταφορές με αφετηρία την Ελλάδα.

Η κ. Παπαρήγα θα συναντηθεί αύριο στις 14:00, στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή