Ικανοποίηση Σκοπίων για έναρξη απευθείας επαφών

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 17:23
UPD:17:28
A- A A+

Χαιρετίζει η ΠΓΔΜ τις επικείμενες συναντήσεις των διαπραγματευτών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/05/1448174.htm .

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, «"η Δημοκρατία της Μακεδονίας" χαιρετίζει τις επικείμενες συναντήσεις μεταξύ των διαπραγματευτών της Ελλάδας και της χώρας μας, Αδαμάντιου Βασιλάκη και Νίκολα Ντιμιτρόφ, με την παρουσία του κ. Νίμιτς. Με χαρά θα φιλοξενήσουμε την πρώτη συνάντηση, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές, στην πόλη Οχρίδα».

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ καλή η ιδέα του κ. Νίμιτς για απευθείας επαφές στη "Μακεδονία" και στην Ελλάδα, με στόχο την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοκρατία της Μακεδονίας ενθαρρύνει τον κ. Νίμιτς να επιδιώξει απευθείας επαφές και σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών μεταξύ των δύο χωρών. Θα ήταν μία καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, αυτή τη φορά σε ανώτατο επίπεδο, σχετικά με το ανοιχτό ζήτημα της ονομασίας, αλλά και για όλα τα άλλα θέματα» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι οι δύο χώρες έχουν πολλούς κοινούς στόχους και απόψεις για αρκετά ζητήματα και συμπλήρωσε ότι τα επίσημα Σκόπια είναι πάντοτε ανοιχτά για συνομιλίες με την Αθήνα, για όλα τα θέματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, επανέλαβε την πρόσκληση του κ. Μιλόσοσκι προς την κ. Μπακογιάννη να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ, όποτε θελήσει.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, προς το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή