Κεμζούρα: Η Φενέρ παραμένει μεγάλη ομάδα

Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2020 21:44
UPD:21:47
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Στην προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στην Ευρωλίγκα, Φενέρμπαχτσε, αναφέρθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα, κατά τη Media Day της πειραϊκής ομάδας.

Ο Λιθουανός κόουτς επισήμανε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρκικός σύλλογος παραμένει καλή ομάδα. Σχολιάζοντας τις δύο ανακοινώσεις της Ευρωλίγκας για διαιτητικές αποφάσεις κατά της Φενέρ, υπογράμμισε: «Κανένας προπονητής δεν θέλει να πάει το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ, απλά συμβαίνει. Γνωρίζω τι έχει συμβεί, όμως θέλω να πιστεύω ότι οι διαιτητές που θα σφυρίξουν το παιχνίδι αύριο δεν θα έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους και θα είναι αρκετά ψύχραιμοι και θαρραλέοι ώστε να πάρουν τη σωστή απόφαση».

Όσο για το ενδεχόμενο ο Βασίλης Σπανούλης να γίνει από αύριο ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της διοργάνωσης; «Η νίκη είναι το ζητούμενο, καθώς ο ομαδικός στόχος πάντα προηγείται. Και ο ίδιος ο Βασίλης, ο άνθρωπος που γνωρίζω, βάζει πρώτα τη νίκη, μπροστά από οτιδήποτε άλλο. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, όλοι αντιλαμβάνονται την σημασία του. Πολλοί στέκονται στους τραυματισμούς ή τις απουσίες του αντιπάλου μας, αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή».

Αναφορικά με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τις σημαντικές απουσίες της Φενέρ στη γραμμή των ψηλών, ο Κεμζούρα δήλωσε πως «θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που θα τους δώσουν τα χαμηλά σχήματα και εμείς τα δικά μας. Το ζήτημα είναι ποιος θα πάρει περισσότερα πράγματα από τα δικά του».

Ο Γουίλι Ριντ, από την πλευρά του, τόνισε ότι «παιχνίδι με παιχνίδι αποκτώ όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου έχει δοθεί και το μόνο που θέλω είναι να βγω και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Η πνευματική κατάσταση της ομάδας είναι πολύ καλή. Δουλεύουμε καθημερινά σκληρά, προσπαθούμε να βελτιωθούμε και είμαι σίγουρος πως μέσα από τη σκληρή δουλειά θα έρθουν οι νίκες».

Αναφορικά με την απουσία των ψηλών της Φενέρμπαχτσε, ο Αμερικανός σέντερ επισήμανε πως «το παιχνίδι δεν αλλάζει. Θα βγούμε και θα κάνουμε το παιχνίδι μας, άσχετα με το ποιοι θα είναι στο παρκέ. Έχουν ταλαντούχους παίκτες και θα πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ερωτηθείς για το επικείμενο ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη, που πήρε... αναβολή τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, ο Ριντ είπε: «Θα είναι σπουδαία στιγμή. Ελπίζω να το απολαύσει. Θα είναι εδώ η οικογένειά του, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού... Το αξίζει! Θα είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις